- Vil kjempe til jeg renvaskes

Sjåførene reagerer med vantro over Fylkeslegens slakt i ambulansesaken.

29.08.07 17:52

(iOslo.no ) Advokat Bjørn Rudjord i advokatfirmaet Elden representerer den ene ambulansesjåføren i Ali-saken. Hans klient reagerer sterkt på Fylkeslegens innstilling.

- Jeg har gjort min klient kjent med innstillingen, og han er dypt sjokkert over beskyldningene fra Fylkeslegen om rasisme, sier Rudjord til iOslo.no.

Les også: Rasisme og mulig lovbrudd

- Han har jobbet i ambulansetjenesten i 14 år, og han gjør ikke forskjell på folk. Han oppfatter situasjonen som uvirkelig og vil kjempe til han har blitt renvasket for Fylkeslegens alvorlige beskyldninger.

Rudjord og hans klient vil nå levere sine innspill til Statens helsetilsyn som avgjør utfallet av saken.

Livstid
Fylkeslege i Oslo og Akershus Petter Schou har ikke trodd på alle delene av sjåførenes forklaring og har heller støttet seg på lydloggen og vitners forklaring.

Under pressekonferansen i dag gjentok han flere ganger at det var et stort sprik i rapporten fra ambulansepersonellet på den ene siden, og vitner og politiets forklaringer på den andre siden.

- Hvilken reaksjon får løgn i slike rapporter vanligvis?

- Det ser vi alvorlig på. De står nå i fare for å miste autorisasjonen sin, sier Schou til iOslo.no.

- Hvor lenge?

- I prinsippet på livstid, men det er en kultur for tilgivelse. Det er ingen regel på hvor lenge man mister autorisasjon.

- Rasisme
Fylkeslegen la frem sin innstilling onsdag og kritikken mot ambulansesjåførene var svært krass.

- Vi konkluderer med at sjåførene opptrådte diskriminerende og med rasistiske overtoner. Vi ber Statens helsetilsyn vurdere å begjære påtale i saken, fortalte Schou, da rapporten ble presentert.

- De har ikke fulgt plikten til å yte øyeblikkelig hjelp. Ifølge egen journal og alle vitneforklaringer har de forlatt et menneske med behov for øyeblikkelig hjelp. Da er det ikke godt nok å be noen skaffe drosje. Vår oppfatning er at pasienten nærmest ikke ble undersøkt, sier han.

Advokat Ingeborg Moen Borgerud representerer den andre ambulansesjåføren.

- Hans umiddelbare reaksjon er at han er utrolig skuffet over konklusjonene, opplyser advokat Ingeborg Moen Borgerud, som representerer den ene av de to sjåførene, til VG Nett.

Hun sier til avisen at han særlig reagerer over at ikke undersøkelsene de gjorde av Ali Farah skal ha vært grundig nok, og at de skal ha vært diskriminerende mot ham.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag