RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil stikke og skyte ny huseier

Sist oppdatert:
44-åringen likte dårlig at ny eier overtok barndomshjemmet. «Jeg skal skjære ham opp», skal mannen ha skreket i fylla.

(iBergen.no) : Bergen tingrett fikk en langvarig konflikt i fanget da 44-åringen fra Os i dag ble fremstilt for varetektsfengsling. Mannen ble 16. april i år ilagt forbud mot å oppholde seg nærmere familiens hus enn 50 meter, men skal ha brutt det rettslige besøksforbudet opptil flere ganger. Bakgrunnen er at mannen 14. april skal ha truet ekteparet på livet. Ifølge siktelsen uttalte 44-åringen at han skulle skyte dem, samtidig som han holdt hendene opp i skytestilling og sa at han skulle bli den siste spikeren i kisten deres.

To ganger siden den gang skal mannen ha kommet nær huset, og hoiet og kjeftet så kraftig at politiet ble tilkalt. Han ble pågrepet ved begge anledningene, kraftig tilsnakket og deretter løslatt. Årsaken til alt bråket, skal være en vedvarende nabokonflikt mellom 44-åringen og ekteparet, som bor i barndomshjemmet hans.

Psykiske problemer
Mannen skal ha forklart at han har bodd i 20 år i kjellerleiligheten i huset. Den siste tiden skal han ha hatt tilhold i en hytte på eiendommen deres, til tross for at han i et år har hatt en leilighet stående tom et annet sted i kommunen. Mannen har i lang tid vært under behandling for psykiske problemer, og skal i flere legerapporter være karakterisert som både psykotisk og schizofren.

Natt til tirsdag denne uken skal det ha smelt på ny. 44-åringen skal da ha holdt en kniv mot et eller flere av familiemedlemmene, gjort stikkbevegelser, og uttalt: «Jeg skal stikke ham med kniv! Jeg skal skjære ham opp, den jækelen!» Han skal da ha vært sterkt påvirket av alkohol og tabletter.

Bergen tingrett valgte i dag å varetektsfengsle 44-åringen i inntil to uker, grunnet fare for gjentakelse. Påtalemyndighet ba om fire uker, mens forsvarsadvokat Helge Hansen ba om løslatelse. Retten brukte halvannen time på å ta beslutningen, og så blant annet på flere legeuttalelser, både fra mannens fastlege og fra politilegen.

Nektet, men godtok fengsling
Etter det iBergen.no kjenner til, nektet mannen straffskyld på alle punkter i siktelsen da han ble fremstilt for fengsling i retten i dag. Han valgte likevel å godta varetektsfengslingen.

Mannens forsvarer, advokat Helge Hansen, la overfor iBergen.no ikke skjul på at han mener fengsling er en dårlig løsning, og det siste en mann i 44-åringens situasjon trenger.

– Det er fantasiløst å be om fengsling av en person som er i en slik helsemessig tilstand. Det alvorligste punktene i siktelsen kan best karakteriseres som tøvete prat, uten noe snev av realiteter i seg. Slike ting uttaler fulle folk støtt og stadig, uten at det får større konsekvenser i arresten og får et forelegg, sier advokat Hansen til iBergen.no.

- Stjal post og postkasser
I tillegg til truslene mot naboene, er mannen også siktet for tyveri av post og postkasser fra boligområdet sitt på Os, ulovlig oppbevaring av ammunisjon og besittelse av kniv på offentlig sted. Også på disse punktene nekter 44-åringen straffskyld.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere