*Nettavisen* Nyheter.

- Ville ikke drepe henne

Foto: MMS-foto: Birthe Steen Hansen/iBergen.no

- Jeg traff pulsen! skal 25-åringen ha ropt da han knivstakk venninnen i halsen. Noen timer tidligere skal han ha sagt at han «ville kjenne hvordan det er å drepe noen».

21.07.07 10:20

BERGEN TINGRETT (iBergen.no): Da rettssaken mot mannen startet i Bergen tingrett onsdag, erkjente han at han hadde knivstukket kvinnen. Men han nektet straffskyld for drapsforsøk, og hevder han ikke ønsket å drepe kvinnen.

Knivstikkingen skal ha funnet sted på Laksevåg i Bergen i fjor høst, hjemme hos den 27 år gamle kvinnen. De to hadde gått hjem til henne på nachspiel etter en bytur.

I sin forklaring i retten onsdag sa mannen at han traff kvinnen på byen, og at han ble med henne hjem. Der skal de ha begynt å kysse. Mannen fikk veldig dårlig samvittighet, fordi han hadde samboer og fordi han hadde en del personlige problemer i denne tiden.

- Fikk tankekjør
Ifølge forklaringen hans, fikk kliningen ham til å miste fotfeste. Han sier han «fikk tankekjør» av kyssingen, og husker at han gikk rundt i leiligheten med en kniv. Han forklarer videre at han husker at kvinnen satt i stuen med ryggen mot ham, og at han videre husker at han hoppet mot henne og stakk henne i halsen.

Ifølge tiltalen skal mannen tidligere på kvelden ha sagt at han ville kjenne hvordan det føltes å drepe noen.

I retten understreket mannen at han ikke ønsket å drepe henne, men erkjente at han husket at han ville skade henne.

- Jeg er glad det ikke gikk verre enn det gjorde, sa han.

- Jeg traff pulsen!
Ifølge tiltalen skal mannen ha ropt: «Jeg traff pulsen!» etter at han stakk.

Skrekkslagen klarte kvinnen å flykte til naboen, der hun fikk varslet politiet om angrepet.

Mannen forklarte i retten at han ikke husker noe etter selve knivstikkingen, før han kom til seg selv i en tom leilighet. Har forklarer at han da gikk og la seg på sofaen, og at det neste han husker er at politiet vekket ham og arresterte ham.

Da politiet kom til leiligheten, lå mannen og sov med den blodige kniven ved siden av seg.

Han er tiltalt for drapsforsøk, og risikerer ti års fengsel dersom han dømmes. Det vil også bli fremmet krav om 155.000 kroner i erstatning til kvinnen.

Etter en kort pause i retten, er det nå den fornærmede kvinnen som skal forklare seg for retten.

ibergen.no følger rettssaken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.