RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ville kvele kapteinen

Sist oppdatert:
Sjømannen som er antatt drept på det norske skipet «Champion Pioneer», skal ha truet med å kvele skipets kaptein.

Tilstanden på det norskeide skipet «Champion Pioneer» har vært spent siden ett av mannskapet, en 31 år gammel indier, ble funnet død natt til mandag. Søndag hadde mannen gått amok om bord i båten.

- Mannen jobbet som reperatør om bord og er en kraftig kar. Han gikk berserk om bord og de andre i mannskapet forsøkte å få ham til å roe seg. De måtte være flere mann for å få ham under kontroll. De måtte binde ham til en stol og plasserte ham i en kahytt. En stund hylte og bar han seg, men etter hvert ble det stille. Da de gikk for å sjekke til mannen, pustet han ikke lenger, forteller administrerende direktør i Champion Shipping, Arne Viste til iBergen.no.

Viste understreker at informasjonen han har fått, er blitt gitt over telefonen, og at selskapet derfor venter på at avhørene av mannskapet skal gjennomføres før det spekuleres for mye i saken.

Ville kvele kapteinen
Hele mannskapet om bord på « Champion Pioneer» er indisk. Det er også kapteinen, som ble truet under tumultene på søndag.

- Jeg tror kapteinen fryktet for livet en stund. Kapteinen lå i køyen sin da mannen kom inn døren til kahytten og ville kvele kapteinen. Husk at den avdøde var en meget sterk og kraftig herre. Alt dette har vi fått delvis på telefonen. Det jeg kan si om kapteinen er at han har vært med oss en god del, og er en absolutt førsteklasses kaptein.

- Vi har fått en ordinær melding om at det er en død person om bord i båten. Siden båten er registrert i Bergen faller det inn under norsk jurisdiksjon, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold til iBergen.no.

- Anser dere dette dødsfallet for å være mistenkelig?
- Nei, vi spekulerer ikke på noen som helst måte i at det foreligger noe mistenkelig, dette er et tilfelle som vi vil etterforske nærmere, understreker Krogvold.

Politiet opplyser overfor iBergen.no at etterforskning i Fujaira i De forente arabiske emirater trolig vil starte i morgen, når etterforskere fra politiet i Hordaland og Kripos ankommer landet.

Nytt skip
Champion Shipping hadde knapt tatt over «Champion Pioneer» før problemene oppstod.

- Det stemmer. Vi fikk skipet i midten av januar, forteller Viste. « Champion Pioneer» er bygd i 1990, er norskregistrert og har en dødvekt på 40.000 tonn. Skipet er ett av fem skip Champion Shipping eier som driftes av det greske selskapet Genoa Maritim.

- Genoa Maritim er gode, vi har samarbeidet med dem i mange år. Genoa forsøker alltid å sile ut det beste mannskapet, men du kan aldri vite helt sikkert at du kan unngå slike tragedier som dette. Du har aldri garantier, sier Viste. Han tror dette først og fremst er snakk om en personlig tragedie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere