- Ville neppe skjedd i Sverige

Leger i Sverige ville neppe vurdert å avslutte behandlingen av Kristina Hjartåker på grunnlag av slik hennes tilstand skal være nå.

22.01.06 16:13

Det er sjeflege ved Sahlgrenska sjukhuset i Gøteborg, Ingmar Wickström, som slår dette fast overfor Bergens Tidende. Wickström forklarer at det slik i Sverige at så lenge en pasient ikke er hjernedød, så defineres pasienten som i live.

- Derfor må tilstanden være svært spesiell og prognosene meget negative om vi skulle avslutte behandlingen mens vi fremdeles kan måle aktivitet og registrere blodgjennomstrømning i hjernen, sier Wickström til BT.

Kristinas tilstand har vakt stor medieoppmerksomhet også i Sverige. Blant annet har de svenske nettavisene dekket saken, og det er her Wickström har sin informasjon fra. På et generelt grunnlag advarer Wickström mot å slå av respiratoren til Kristina for tidlig.

- Et fire år gammelt barns hjerne er langt fra ferdig utviklet. Mulighetene for at tilstanden kan utvikle seg positivt er derfor langt bedre enn om pasient hadde vært en eldre person, slår Wickström fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.