RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ville selge meg narko

Foto: Atle Jørstad (iOslo.no)
Sist oppdatert:
Rett bak Erling Lae står problemet - narkotikaselgerne.

GRÜNERLØKKA (iOslo.no): - Det er ikke bare flaut, det er fullstendig uakseptabelt. Det er åpenlys kriminalitet som ødelegger livet og bomiljøet til folk som bor her, sier byrådsleder Erling Lae (H) til iOslo.no.

Rett bak ham står en mann som nettopp har tilbudt iOslo.nos journalist hasj.

Les også: Politiet: - Like ille som før

- Jeg velger å gå rundt dette området her om jeg kan. Jeg har selv opplevd å bli stoppet av pågående narkotikaselgere, sier Lae.

Han legger frem flere umiddelbare tiltak som vil bli snarlig utført.

Innfører vektere
- Vi skal kutte busker og innføre en vekterordning. Vi har allerede forbedret belysningen og stengt en undergang. Og politiet vil ha dette som et av sine satsningsområder, sier Lae.

Fredag var han på møte i Politirådet, hvor det kom fram at Grünerløkka, Grønland, Plata og Jernbanetorget var områder politiet vil satse ekstra på med sine nye midler.

- Det er den beste nyheten på lenge, sier Lae, og forteller at det sannsynligvis kommer en mobil politipost i området.

Her dealer utenlandske narkoselger helt åpenlyst langs Akerselva, Nedre Grünerløkka. Nok er nok, nå må Oslo-politikerne gjøre noe, mener Velforeningen i området.

Krimproblem
- Det har vært snakk om at dette skal bli bedre lenge. Har du noen troverdighet når du sier at det vil bli bedre nå?

- Jeg har hele tiden sagt at Oslo har et krimproblem, men politiet er ikke kommunalt. Jeg har sagt at ikke noe skal være uprøvd, og derfor gikk jeg så langt som til å leie inn vektere, noe jeg prinsipielt er mot. Vi vil stå på beboernes side, og har noen forslag til hva mer vi kan gjøre, skal vi følge opp det.

- Stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon sier at dette også er et helseproblem, og at kommunale helsemyndigheter også må på banen her?

- Der tar Stølen feil. Kjøperne på Plata er misbrukere, her kommer de i fin bil fra Ullern. Det er ikke et helseproblem i dette tilfellet, sier Lae.

- Rusen er problemet
Stølen sier til iOslo.no at politiet kan arrestere både ti, 20 og 30 personer for narkotika hvert eneste døgn, men at det også er et spørsmål om hva som hjelper.

- Det er rusen som er problemet. Fengsel hjelper ikke. Mange av kjøperne har et rusproblem, og da må helsemyndighetene komme med tiltak.

- Føler du politiet har gjort nok?

- Vi gjør så godt vi kan med våre ressurser. Nå har vi fått flere, og dette har blitt hele Oslo politidistrikts ansvar og satsningsområde nå. Det vil garantert skje veldig mye positivt, sier Stølen.

- God nyhet
Lae håper nå at samarbeidet mellom kommune og politi vil gå smertefritt.

- Slik det har sklidd ut her skal du lete lenge i andre byer for å finne, sier han.

- Hva tror du om politiets reaksjon med besøksforbud for de som blir tatt for salg?

- Det er helt greit. Byen er stor, og jeg synes det er en mild reaksjon. Men det er en god nyhet, og jeg har stor forståelse for at det er innført.

Flere fronter
Lae mener imidlertid at man må prøve å hindre både kjøperen og selgeren.

- Selgeren er den grove forbryteren, men også kjøperen gjør noe ulovlig. Ingen har tatt skade av å ikke bruke narkotika, avslutter byrådslederen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere