*Nettavisen* Nyheter.

- Ville voldta og drepe

Etter å ha voldtatt en kvinne på Grønland, skal 27-åringen ha forsøkt å voldta og drepe en kvinne like etter.

14.02.07 13:13

Irakeren ble først siktet for å ha voldtatt en 22 år gammel kvinne fra Vestlandet klokken 04.40 natt til nyttårsaften. Voldtekten skjedde i Motzfeldtsgate i Oslo. Nå er han siktet for å ha forsøkt å voldta og drepe en 21 år gammel kvinne fra Oslo i Schweigaardsgate en time tidligere.

- Det er summen av etterforskning som gjør at påtalemyndigheten mener at det er mer sannsynlig enn ikke at han står bak begge forholdene, sier politiadvokat Sjak Haaheim til iOslo.no.

Tok kvelertak
- Ifølge siktelsen har det vært tatt et kraftig grep mot denne 21 år gamle jenta mot halsen hennes. Hun ble skadet og måtte behandles av medisinsk personell på stedet, sier Haaheim.

27-åringen er også siktet for å ha stjålet en mobiltelefon fra en kvinne i Mandalsgate i samme tidsrom. Han skal ikke ha forsøkt å voldta denne kvinnen.

Har foretatt fotokonfrontasjon
Politiet har foretatt en fotokonfrontasjon i saken, hvor de la frem bilder av forskjellige menn og ba fornærmede plukke ut den som liknet mest.

- Jeg vil ikke gå i detalj om hva som kom frem i denne konfrontasjonen. Siktede har ikke tilgang til sakens dokumenter, for å kunne foreta et mest mulig ærlig avhør. Derfor kan jeg heller ikke gå ut med hva som har kommet frem i etterforskningen.

Haaheim ønsker ikke å kommentere om 27-åringen er mistenkt for å stå bak flere av de mange voldtektene og voldtektsforsøkene i Oslo sentrum etter nyttår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.