RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Visste at jeg var voldtatt

Kvinnen som anmeldte KrF-politiker Jan Birger Medhaug for voldtekt, står lørdag frem med kraftig kritikk mot fremstillingen av saken de siste dagene.

I et leserinnlegg, trykket i Bergens Tidende og i Dagbladet, går kvinnen inn på en serie artikler publisert i VG de siste dagene.

- Formidler faktiske feil

Kvinnen mener VGs reportasjer baserer seg på ulovlige lekkasjer fra politiet, og understreker i leserbrevet at hun kun har gitt sin forklaring i saken i politiavhør. Kvinnen mener også at reportasjene bryter med Vær Varsom-plakaten.

- Det viktigste for meg er likevel at VG formidler faktiske feil, fortsetter kvinnen i Medhaug-saken, og viser til det hun mener er et selektivt utvalg av forhold som er kommet frem i forklaringen.

Kvinnen presiserer at hun i motsetning til det som er kommet frem i VG, selvsagt visste at hun var voldatt, og at hun dagen etter at hendelsen skal ha funnet sted varslet Jan Birger Medhaug.

Oppfordrer til debatt

I fem punkter nevner kvinnen nevner flere forhold hun mener er kommet skjevt frem i pressen, og beklager at hun leverte anmeldelsen så lenge etter at den påståtte voldtekten var funnet sted.

- Når så ikke skjedde, har det flere årsaker som er vanskelig å utdype i et avisinnlegg. Holdninger til seksualitet, overgrep, skyld og tilgivelse i kristne miljøer er en del av dette, skriver kvinnen. Leserinnlegget er signert "Kvinnen i Medhaug-saken".

- Ikke overtramp

VGs ansvarlige redaktør Bernt Olufsen kan ikke se at avisen har begått overtramp i saken.

- Vi har referert fra de nedtegnelsene som foreligger og tar kvinnens uttalelser til etterretning, sier Olufsen til TV 2 Nettavisen. Han understreker at VG ikke har mottatt leserbrevet.

- Når det gjelder spørsmålet om kvinnen visste at hun var voldtatt, går dette så vidt jeg vet fram av politiforklaringene, sier Olufsen. Kvinnen har ikke latt seg intervjue og er heller ikke identifisert i media.

Henlagt

Saken mot Jan Birger Medhaug ble henlagt grunnet bevisets stilling. Både kvinnen som anmeldte voldtekten og Medhaug selv har anket avgjørelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere