RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Visste ikke at det var Halvorsens hytte

Sist oppdatert:
47-åringen som er siktet for å ha tatt seg inn i finansministerens hytte i Vestfold, visste ikke at hytta tilhørte ekteparet Halvorsen.

- Min klient opplyser at han ikke visste at hytta tilhørte Halvorsen. Det var helt tilfeldig at det var den hytta som dukket opp, sier 47-åringens forsvarer, advokat Jon Anders Hasle, til TV 2 Nettavisen.

Gikk inn åpen dør
Det var i St. Hans-helgen at 47-åringen ifølge politiet skal gått inn i hytta i Horten, der Kristin Halvorsen og mannen Charlo Halvorsen lå og sov.

- Han er siktet for simpelt tyveri, ved at han skal ha tatt seg inn i hytta til ekteparet Halvorsen. Det dreier seg ikke om innbrudd, sier Hasle.

47-åringen er også siktet for å ha tatt med seg gjenstander fra hytta.

- Han hadde tatt med seg bilnøkler og bilen, blant annet. Men mesteparten av tingene er kommet til rette, sier advokaten.

Ville varetektsfengsle
Politiet i Tønsberg begjærte 47-åringen fengslet i fire uker med brev og besøkskontroll i to av disse. Dette var begrunnet med faren for bevisforspillelse og gjentakelsesfare.

Tønsberg tingrett konkluderte med at det ikke forelå noen slik fare, og løslot 47-åringen.

- Jeg vil si at tingretten har avsagt en riktig kjennelse. Det synes som om retten har sett saken som den er, og ikke tatt hensyn til at vi her har å gjøre med finansministeren. Det er riktig. Men jeg ønsker ikke å uttale meg noe mer, fordi saken er påkjært til lagmannsretten, sier Hasle.

Påkjært
Kjennelsen i tingretten ble påkjært av politiet med oppsettende virkning, og vil trolig behandles i lagmannsretten i dag.

Hasle har så langt ikke mottatt noe skriv fra politiet med begrunnelse rundt kjæremålet.

TV 2 Nettavisen har i dag vært i kontakt med politiinspektør Olaf Kløvstad, i Vestfold politidistrikt. Han kunne ikke kommentere saken fordi han skulle rett i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere