RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Visste ikke hva metanol var

Sist oppdatert:
OSLO/MOSS (TV 2 Nettavisen): Den 48 år gamle hovedtiltalte mossingen hevdet i Moss tingrett at han er en omsorgsperson, og at han ikke forsto at han solgte dødelig smuglersprit.

Mannen er sammen med to andre personer tiltalt for giftdrap. Påtalemyndigheten mener å kunne bevise at de solgte sprit som førte til to dødsfall selv om de visste at det var metanol i spriten.

I retten mandag påpekte statsadvokat Pål Kulø Lønseth at smuglerspriten hadde blitt testet ved forskningsavdelingen til industrigiganten Borregaard den 27. august 2002, men at mennene fortsatte å selge spriten frem til månedsskiftet.

Mannens forsvarer, John Christian Elden, poengterte i retten mandag at de tiltalte ikke nødvendigvis handlet med forsett selv om de videresolgte sprit de visste inneholdt metanol. Hvis de ikke handlet med forsett kan de heller ikke dømmes for giftdrap.

Den 48 år gamle drapstiltalte innrømmet i retten mandag at han visste at spriten inneholdt metanol. Han hevder derimot at han ikke visste at metanol var dødelig.

- Jeg fikk vite at det var metanol i spriten 27. august, men jeg visste ikke hva metanol var. Jeg turde heller ikke helle det ut fordi jeg følte meg truet av polske bakmenn. Da jeg leste i Moss avis at folk ble syke, ble jeg veldig lei meg. Det har vært tøft. Jeg ser på meg selv som et omsorgsmenneske som ikke ønsker noen vondt, sa mannen i retten.

Den tiltalte sa at han fra 31. august 2002 forsto at metanol kunne være farlig og at folk kunne bli syke av spriten, men han forsto ikke at den var dødelig.

- Jeg forsto at spriten ikke kunne drikkes, men jeg visste ikke hva metanol var, sa den tiltalte.

Han sa i retten at han informerte kjøperne om at det var metanol i spriten, men at han ikke trodde det var farlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere