RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Visste om Rocknes-faren

Det internasjonale sertifiseringsselskapet Germanischer Lloyd skal ha visst at Rocknes ville gå fort rundt hvis det fikk hull i skroget. Nå vil rederen selv gjøre skipet sikrere.

Skipsreder Atle Jebsen sier til NRK Brennpunkt at folk i sertifiseringsselskapet Germanischer Lloyd visste at «Rocknes» ville gå raskt rundt hvis det fikk en skade når det var fullastet. Jebsen sier at han selv ikke visste at skipet var konstruert på denne måten, og at han derfor ikke lenger stoler fullt ut på de internasjonale reglene og sertifiseringsselskapene.

160 meter lange Rocknes gikk rundt på 2 minutter i Vatlestraumen. 18 mennesker omkom tiltross for at hjelpen var like ved skipssiden.

Til tross for den farefulle konstruksjonen vil ikke Sjøfartsdirektoratet kreve endringer.

- Skipet var jo godkjent etter internasjonale regler slik det var før det gikk rundt, og da har vi ikke noe grunnlag for å kreve noen forandringer, sier assisterende sjøfartsdirektør Sigurd Gude til NRK Brennpunkt.

Jebsen sier at heller ikke noen andre vil kreve endringer i konstruksjonen. Likevel har rederen bestemt at det skal gjøres radikale endringer på skipet for å bedre stabiliteten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere