RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Under en øvelse for Ingeniørbataljonen døde en 19 år gammel kvinnelig soldat da hun ble pårygget av et pansret militærkjøretøy av typen M-113. Bildet av kjøretøyet er et arkivfoto.
Under en øvelse for Ingeniørbataljonen døde en 19 år gammel kvinnelig soldat da hun ble pårygget av et pansret militærkjøretøy av typen M-113. Bildet av kjøretøyet er et arkivfoto. (Foto: Forsvaret)

- Vitnene får krisehjelp

Sist oppdatert:
Kollegaene som var vitne til den tragiske ulykken på Rena, får nå krisehjelp av Forsvaret.

- Det som faktisk har skjedd er at det var en øvelse for Ingeniørbataljonen hvor en 19 år gammel kvinnelig soldat ble pårygget av et pansret militærkjøretøy. Det ble umiddelbart iverksatt livreddende førstehjelp og lege og luftambulanse ble sendt til stedet, men dessverre sto ikke livet til å redde, sier oberst Dag Hugo Stølan i Brigade Nord til Nettavisen.

Får krisehjelp
Den 19 år gamle jenta, som omkom i ulykken på Rena leir ved 15-tiden tirsdag, var fra Akershus og var i førstegangstjeneste.

- Først og fremst er dette en meget trist dag i Forsvaret, og våre tanker går til de pårørende og de som var involvert, sier Stølan.

Stølan understreker at samtlige soldater får oppfølging fra Forsvaret i form av krisehjelp for å bearbeide den traumatiske opplevelsen.

19-åringen tjenestegjorde til daglig på Skjold, men var på øvelse på Rena sammen med kompaniet som består av 70 soldater. Hun ble pårygget av et panseret personellkjøretøy av type M113. Det er ennå uklart hvordan tragedien gikk til.

- Sikkerhet er noe vi i Forsvaret legger stor vekt på, men allikevel så er det en aktivitet med en viss risiko i forholdt til det vi gjør daglig. Men vi gjør et kontinuerlig arbeid for å unngå slike ulykker, sier Stølan.

Les også: Påkjørt og drept av panservogn

Politiet etterforsker
Politiet er allerede koblet inn i saken og jobber med åstedsgranskning.

- Vi har vært på stedet og foretatt diverse undersøkelser. Vi fortsetter undersøkelsene i morgen sammen med Forsvaret og Arbeidstilsynet, sier operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt, Trond Olav Berg, til Nettavisen.

- Når det gjelder denne saken, så er det politiet som etterforsker. Forsvaret vil nedsette en ulykkeskommisjon for å finne ut hva som gikk galt og hva som kan gjøres for å unngå slike ulykker i fremtiden, sier Stølan.

Ingeniørbataljonen er en taktisk støtteavdeling lokalisert på Skjold i indre Troms og på Rena i Østerdalen. Bataljonens oppdrag er blant annet å støtte manøveravdelingene innenfor mobilitet, antimobilitet, kamuflasje og stillinger. Bataljonen er etterspurt i internasjonale operasjoner og har i de senere år operert i blant annet Kosovo, Afghanistan og Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere