RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Voldsdømte må få aktivitetshus

Sist oppdatert:
Voldsdømte fanger bør ikke få trene ubegrenset med vekter, mener stortingsrepresentant Inga Marte Torkildsen (SV) som vil gi bygge aktivitetshus til verstingene.

Stortingsrepresentant Inga Marte Torkildsen (SV) ble tidligere i dag sitert på NRK Østlandssendingen at hun mente aerobic ville være et fint alternativ til styrkeapparater for de voldsdømte i fengslene.

- Jeg er misforstått og ble feilsitert, sier Torkildsen til TV 2 Nettavisen.

- Ikke så naiv
- Selvsagt er jeg ikke så naiv at jeg tror voldsdømte fanger vil trene aerobic i stedet. Jeg har kamerater som nekter å være med på aerobic. Det jeg sa og mener, er at vi må gi fangene flere tilbud. I dag er det bare medisinering og styrketrening, sier Torkildsen.

SV vil i høst foreslå at budsjettet økes for å utvide tilbudet i fengslene, sier Torkildsen.

- Vi må satse på annen type trening, kondistrening og ballspill, og foreslår å bygge et aktivitetshus i Oslo fengsel. Et slikt bygg vil koste 10-15 millioner kroner.

- For kroppsfokusert
Bruk av anabole steroider er et stort problem i fengslene i Oslo og Akershus, men bare noen få innsatte er testet for bruk så langt i år, fordi testene er så dyre.

- Det er for mye fokus på vekter. De bør få aktiviteter som ikke er så kroppsfokusert, noe gjør at de må bruke huet sitt, det kunne en del av dem trenge. Men vi må ha alternativer på plass før vi fjerner vektene, presiserer Torkildsen.

Hva mener du? Diskuter saken på Veggavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere