*Nettavisen* Nyheter.

- Voldtektspåstand var hevn

Kurderen (26) som er tiltalt for overgrep mot åtte tenåringsjenter og en voksen kvinne, hevdet i retten mandag at anklagene var hevn fordi han hadde kuttet kontakten med jentene.

16.02.04 16:33

Mannen er tiltalt for voldtekt mot tre kvinner, alle under 16 år. I tillegg er han tiltalt for voldtektsforsøk mot en voksen kvinne samt seksuell omgang med barn under 16 og 14 år, melder bt.no.

Saken som startet i dag i Bergen tingrett, er en del av et større sakskompleks hvor to kurdere fra Irak ble tiltalt. Den første tiltalte ble i november dømt til seks og et halvt års fengsel.

Gaver og alkohol
25-åringen erklærte seg ikke straffeskyldig på de fleste og mest alvorlige tiltalepunktene.

Da han ble spurt om hvorfor han trodde han var anmeldt for voldtekt, svarte han at det var en hevn.

- Disse tre jentene er venninner. De snakker sammen. Dette var hevn fordi jeg kuttet kontakten med dem, sa han ifølge bt.no.

Mens 25-åringen i avhør har nektet for seksuell omgang med de mindreårige jentene, forklarte han i retten at han ikke visste at de var under 16 år, og at samleiene til dels hadde funnet sted etter at jentene var fylt 16.

De to tiltalte mennene skal ha forført og lokket unge jenter med gaver og alkohol. De to utvekslet jentenes telefonnumre seg imellom, og bygget opp en stor gruppe jenter de hadde sex med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.