- Voldtok for å få respekt

For at kjæresten skulle få respekt for ham, måtte han voldta henne. Det skal ha vært begrunnelsen den voldtektstiltalte 39-åringen ga sin kjæreste.

21.02.06 10:32

- Jeg er lei for at jeg må gjøre dette, men det er nødvendig for at du skal respektere meg, skal den 39 år gamle mannen ha sagt like før han skal ha voldtatt sin tidligere samboer.

Det hevdet hans 29 år gamle eks-kjæreste da hun forklarte seg for Nordhordland tingrett mandag, skriver Bergensavisen.

Mannen skal ha forklart at slik gjorde de det i amerikanske fengsler. Bare noen år tidligere var 39-åringen blitt kastet ut av USA, etter å ha sonet ferdig en fengselsdom på ti år.

Tre voldtekter
Kvinnens eks-samboer står tiltalt for tre grove voldtekter, et drapsforsøk, fire voldsepisoder og et tilfelle av skadeverk. Han erkjente bare delvis straffskyld da rettssaken mot ham startet mandag.

Kvinnen var sammen med den tiltalte mannen i nesten tre år, som alle var svært turbulente. 39-åringen skal gjentatte ganger ha forgrepet seg på henne. Forholdet kulminerte i at han knivstakk hennes far i februar 2005.

- Nødverge
iBergen.no fulgte mannens forklaring mandag. Han hevdet da at han aldri hadde voldtatt noen og at knivstikkingen ikke var et forsøk på å drepe, men selvforsvar da faren gikk til angrep på ham.

Ettersom han tidligere er dømt for vold, vil påtalemyndigheten kreve ti års forvaring for mannen. Får statsadvokaten gjennomslag for sin påstand, kan 39-åringen dermed sitte fengslet på ubestemt tid.

Det er satt av fem dager til saken i Nordhordland tingrett, og den 29 år gamle kvinnen fortsetter sin vitneforklaring tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.