*Nettavisen* Nyheter.

- Voldtok jente (10) etter drapet

Ingvild Myking (37) ble drept i sitt eget hjem på Hylkje. Foto: Privat

Påtalemyndigheten vil ha 34-åringen dømt for overlagt drap på Ingvild Myking (37) og grov voldtekt av venninnen (10) til drapsofferets datter.

04.05.07 09:44

(iBergen.no) : Det var 20. juli i 2006 at 37 år gamle Ingvild Myking ble brutalt drept med en stor kjøkkenkniv mens hun lå og sov på sofaen. Drapet skjedde mens Mykings egen datter og samt datterens jevngamle venninne var i huset, og de to så 37-åringen ligge død på sofaen kort tid etter drapet.

Mannen (34) som nå tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter, ble kort tid etter pågrepet blodig og ruset utenfor Spar-butikken på Hylkje. 34-åringen hadde rømt fra lukket avdeling på Sandviken psykiatriske sykehus bare to dager før drapet. Han var blitt midlertidig overført til sykehuset fra Bergen fengsel, hvor han sonet en narkodom. 34-åringen er straffedømt en rekke ganger, hovedsaklig for tyverier og ran, og har hatt store rusproblemer fra tidlig ungdom.

- Voldtok jente etter drapet
Det er en svært alvorlig tiltale Riksadvokaten nå har tatt ut mot den 34 år gamle mannen. Myking ble drept med to dype knivstikk, i halsen og i brystet. Stikket i brystet gikk gjennom begge lunger, hjertet og livpulsåren, og 37-åringen døde av forblødning.

Klikk på bildet for å forstørre.

I tillegg til drapet på Myking, er 34-åringen også tiltalt for å ha misbrukt den ti år gamle venninnen til drapsofferets datter seksuelt. Ifølge tiltalen skal 34-åringen ha tatt kvelertak på den lille jenten og truet henne på livet før han voldtok henne.

Mens overgrepet mot tiåringen pågikk, skal han også ha tatt tak rundt halsen på Mykings datter, og dunket hodet hennes i veggen. Påtalemyndigheten mener å kunne bevise at dette fant sted etter at Myking var drept.

Begge de to jentene fikk begge hjelp av Bergen kommunes kriseteam umiddelbart etter hendelsen, og har fått tett oppfølgning siden.

- Det går etter forholdene bra med begge to nå, sier bistandsadvokat Beate Hamre til iBergen.no.

Tidligere på dagen skal 34-åringen, Myking og de to barna ha badet sammen på en badeplass i nærheten. Flere andre som var tilstede, skal da ha reagert på at 34-åringen drakk tett og etterhvert fremsto som åpenbart beruset.

Nekter å forklare seg
Den siktede 34-åringen har ikke villet samarbeide med politiet etter at han ble pågrepet.

– Han har nektet å forklare seg, noe han har full rett til, har politiinspektør Svein Erik Krogvold ved Hordaland politidistrikt tidligere uttalt til iBergen.no.

Det knytter seg derfor stor spenning til om, og i så fall hva, mannen vil forklare når rettssaken kommer opp for Bergen tingrett i mars. Etter det iBergen.no kjenner til, vil rettssaken starte i uke 10 eller 11.

I tiltalen varsler påtalemyndigheten at statadvokaten vil legge ned påstand om forvaring i inntil 21 år for den tiltalte 34-åringen.

Får sin tredje forsvarer
I retten vil 34-åringen bli forsvart av høyesterettsadvokat Tor Erling Staff. Den profilerte advokaten blir dermed tiltaltes tredje forsvarer siden pågripelsen. Mannen ba om hjelp fra Advokatfirmaet Staff AS, og ble i starten bistått av Edvard Holm Bakke, før Trygve Staff tok over saken etter kort tid.

Når advokaten nå overlater saken til sin far, skyldes det at Trygve Staff i samme periode er opptatt i Seim-saken. Trygve Staff har den siste tiden også vært svært opptatt med NOKAS-saken i Stavanger.

– Jeg ønsker ikke å kommentere tiltalen, sier Tor Erling Staff til iBergen.no.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag