RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Voldtok mann på glattcella

Foto: Politiet
Sist oppdatert:
Mens glattcelle-kameraten sov tungt skal 46-åringen ha forgrepet seg seksuelt på ham.

BERGEN TINGRETT (iBergen.no) : Den voldtektstiltalte mannen erkjente ikke straffskyld da rettssaken mot ham startet onsdag.

46-åringen er tiltalt for voldtekt av celle-kameraten, etter at han skal ha seksuelt utnyttet den sovende mannen. På grunn av plassmangel i fyllearresten på Bergen sentrum politistasjon, ble de to plassert på samme glattcelle natt til 6. mai i fjor. Begge var sterkt beruset og ble vurdert som ikke utagerende.

- Begge var det vi kan kalle døddrukne da de kom inn, og formålet blir da avrusning. De var begge kjente av oss, og det har ikke vært noen problemer med dem tidligere. Derfor var vi overrasket da dette skjedde. Skulle aldri trodd at de hadde mulighet til å bli utagerende, sa visepolitimester John Nilsen til iBergen.no få dager etter episoden.

- Sa han var bifil
Ifølge tiltalen skal 46-åringen ha utført oral-sex på den sovende mannen. De to kjenner hverandre ikke fra før. Det påståtte overgrepet ble oppdaget av en arrestforvarer på kontrollrunden.

- Jeg foretok den vanlige halvtimes-sjekken og kikket inn i cella. Der så jeg tiltalte forgripe seg på fornærmede som sov. Jeg tilkalte en kollega, for at også han skulle se det. Vi ropte høyt «hva er det du holder på med?» Da spratt han opp, mens fornærmede fortsatte å sove. Han svarte da «Det var jo ingen kvinnfolk i arresten.» fortalte arrestforvareren under rettssaken.

Selv hevder den tiltalte 46-åringen at han ikke kan erindre stort fra celleoppholdet.

- Jeg husker at vi snakket sammen da vi satt på cella. Han sa han var bifil og befølte meg i skrittet. Mer husker jeg ikke, forklarte 46-åringen i retten.

Ville kjøpe sex
Han klandrer politiet for det som har skjedd, og hevder at han har vært nervevrak i over et år på grunn av hendelsen.

- Jeg føler meg misbrukt av politiet. Faktisk. De har gjort en feil i denne saken, og fremprovosert seksuelle handlinger i arresten. Jeg havnet jo i feil seng, for å si det slik. Det ville aldri ha skjedd hvis ikke politiet hadde plassert oss sammen, sa 46-åringen.

Mannen hadde tidligere på kvelden vært på horestrøket for å kjøpe seg seksuelle tjenester, men den prostituerte hadde stukket av med pengene hans uten gjenytelser. Han ble hentet av politiet kort tid etter, fordi han i raseri begynte å kaste steiner på Nykirken i Bergen sentrum.

Møtes igjen
Skandalen i politiarresten førte til en intern granskning mot politiet, for å avdekke om celle-delingen hadde vært klanderverdig. Tilsynet kom fram til at politiets handlinger var forsvarlige og det var ingen grunn til å reise kritikk mot Hordaland politidistrikt som foretak.

Det er satt av to dager til rettssaken i Bergen tingrett, og de to mennene møttes igjen ansikt til ansikt da fornærmede vitnet. Heller ikke han husket stort fra den aktuelle natten.

- Den kvelden hadde jeg tatt meg godt ut på sprit og fikk blackout, som jeg pleier å gjøre. Det første minnet jeg har er fra legevakten. Da hadde jeg en spøkefull tone og følte meg ikke som en part i noe som helst. Du skal vite at jeg ikke bærer noe nag til deg. Jeg klandrer heller meg selv og drikkingen min, sa det 47 år gamle offeret henvendt til tiltalte under forklaringen.

I etterkant har han følt sterkt ubehag forbundet med overgrepet, og forsøkt å fortrenge det. Medieomtalen av saken har imidlertid vært det verste å håndtere.

- Jeg har følt meg litt mobbet, at mange visste hvem jeg var, fortalte han.

Det vil bli reist krav om erstatning for det påståtte overgrepet. I tillegg risikerer 46-åringen to års fengsel dersom han dømmes.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere