*Nettavisen* Nyheter.

- Voldtok stedatteren og mishandlet kona

«Jeg kommer til å grave deg ned i jorda og ingen kommer til å lete etter deg».

En mann fra Sør-Trøndelag er tiltalt for voldtekt av stedatteren og for vold mot henne og kona.

I tiltalen tatt ut av statsadvokatene i Trøndelag er mannen tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 192: «For ved vold eller truende adferd å ha skaffet seg seksuell omgang», straffelovens paragraf 219 som går på mishandling av slektning og ektefelle, samt straffelovens paragraf 199: «For å ha hatt seksuell omgang med stebarn under 18 år som står under hans omsorg, myndighet eller oppsikt».

- Stukket i ryggen med kniv
I en periode på seks år skal mannen ved flere anledninger ha skaffet seg seksuell omgang med stedatteren mot hennes vilje. Han skal ha holdt henne fast og forgrepet seg på henne, samt at han skal sagt til henne at ingen vil lete etter henne når hun er drept eller lignende. Stedatteren var 17 år da overgrepene skal ha startet.

I tillegg til tiltalepunktet som går på voldtekt av stedatteren er mannen tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig som var under hans omsorg, myndighet eller oppsikt.

- Truet med å drepe
I en periode på åtte år skal mannen ha mishandlet kona og stedatteren. Blant annet skal han ha slått kona i hodet og/eller på kroppen med en hammer, stukket henne i ryggen med en kniv, spyttet på henne, pisket henne med ledninger og truet med å drepe henne. Han skal blant annet ha uttalt at «jeg kommer til å grave deg ned i jorda og ingen kommer til å lete etter deg».

Også stedatteren skal han ha truet på livet. «Jeg vil at du skal dø, jeg kan drepe deg, kjøre deg bort og kaste deg i elva eller begrave deg», skal han blant annet ha sagt til henne.

Han skal også i den åtte år lange perioden ha kontrollert stedatteren ved å gå igjennom mobilen hennes, samt at han skal ha befølt henne og onanert foran henne.

- Hun gruer seg
Mishandlingen av kona og stedatteren skal ved flere anledninger ha skjedd i påsyn av den andre. Mannens tre barn skal også ha vært tilstede ved flere anledninger da mannen skal ha mishandlet kona. Han skal også ha kommet med nedsettende bemerkninger til de tre barna i perioden.

Stedatterens advokat, Tone Nilsen Skålevik, sier hennes klient gruer seg til rettssaken.

- Det er klart at hun gruer seg. Det er helt normalt at et voldtektsoffer synes det er ubehagelig å måtte forklare seg for retten.

Mannens advokat, Rikke Arnesen, sier til Nettavisen at de ikke vil kommentere saken på nåværende tidspunkt. Hun vil heller ikke si om mannen kommer til å erkjenne straffskyld når han møter i retten.

Ingen av de fornærmedes bistandsadvokater har besvart Nettavisens henvendelser fredag.

Saken går for Sør-Trøndelag tingrett over fire dager i slutten av juni og begynnelsen av juli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.