RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Væpnet og i ubalanse

Sist oppdatert:
BERGEN/OSLO (TV 2 Nettavisen): Politiet i Bergen jakter på en 39 år gammel mann etter at hans tidligere kone ble skutt i Bergen torsdag. Politiet tror han er bevæpnet og i psykisk ubalanse.

«Siktede er trolig i besittelse av skytevåpen. Det er opplyst at han er i psykisk ubalanse. Politiet anmoder personer som eventuelt kommer i kontakt med den etterlyste om ikke selv å gripe inn, men straks varsle nærmeste politi», skriver politiet i en pressemelding.

Her er hele etterlysningen

39-åringen er tidligere ektemann til den døde kvinnen. De to har to felles barn. Barna skal nå være tatt hånd om av politiet.

Mannen eier en mørk Saab. Vitner fortalte TV 2 torsdag formiddag at de så en bil av denne typen forlate parkeringshuset etter skytingen.

Skuddene i parkeringshuset til CityPark, like ved tinghuset i Bergen, falt klokken 08.56 torsdag morgen. Den 36 år gamle kvinnen ble få minutter senere funnet skutt.

Skulle i retten
Kvinnen skulle møte eks-mannen i en barnefordelingssak i Bergen tingrett. Paret har vært i konflikt om deres to felles barn siden sent på 90-tallet da paret skilte seg.

- Saken dreide seg nå om tvist om dekning av utgifter i forbindelse med samværsretten. Mannen krevde dekning av utgifter i forbindelse med samværet, sier sorenskriver Erik Elstad til TV 2 Nettavisen.

I sikkerhet
Mannen skulle representere seg selv under torsdagens rettsforhandlinger. Kvinnens advokat ble etter skuddene plassert på et sikkert rom i tinghuset.

- Advokaten og dommeren er nå på et sikkert rom i tinghuset. De ble plassert der med en gang fordi man trodde noe kunne skje med advokaten, sa Elstad.

Politiet fikk melding om skytingen litt etter klokken 9 torsdag. Væpnet politi omringet og gjennomsøkte parkeringshuset, men fant ingen gjerningsperson.

Forsvaret vil ikke kommentere saken

39-åringen har vært offiser i Forsvaret. Talsmann i Forsvarsstaben/Presse- og informasjonsavdelingen, oberstløytnant Knut Roar Bakken, ønsker ikke å kommentere saken.

- Forsvaret har ingen kommentarer på det nåværende tidspunkt. Dette er helt og holdent en politisak, sier Bakken til TV 2 Nettavisen.

Bakken vil ikke bekrefte om den siktede mannen forsatt er ansatt i Forsvaret. Bakken ønsker heller ikke å kommentere om hvorvidt den etterlyste har eller har hatt et forsvarsvåpen.

Øyenvitne
TV 2 snakket med et øyenvitne som bor rett over gata etter skytingen.

- Jeg hørte flere skudd gjennom et åpent vindu. Deretter så jeg en mørk Saab som kjørte feil retning ut fra parkeringshuset og bort fra stedet. Mannen som satt i bilen hadde på seg en beige jakke, sier øyenvitnet Cathrine Høyland.

TV 2 har ekstrasending om saken kl. 16.00. Den kan du også se direkte på web-tv ved å klikke her (betaltjeneste).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere