RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Warloes nettprofil brukt til narkosalg

Foto: Høyre (-)
Sist oppdatert:
Høyre-politikeren Henning Warloes profil på et sosialt nettsted ble brukt til å handle narkotika.

I meldinger fra en brukerkonto på nettstedet Gaysir, som ifølge flere av Bergens Tidendes kilder tilhører Warloe, blir det blant annet diskutert bruk av narkotika.

Avsenderen i meldingene ber om å få kjøpe narkotiske stoffer, avtaler pris og møtested, skriver avisen.

Bruker kodeord

I enkelte av meldingene brukes kjente kodeord for narkotika.

Advokat Erling O. Lyngtveit mener meldingene på Gaysir kan være falske.

- Uten å ha forelagt dine påstander for Warloe, har jeg imidlertid brakt i erfaring at identitetssporing tilknyttet nettstedet du viser til er lett å manipulere for den som måtte ønske å produsere rykter eller skandaler, sier Lyngtveit.

Rykter

Flere personer i Høyre bekrefter overfor avisen at det i lang tid har gått rykter om Henning Warloes narkotikabruk, og at dette var mer omfattende enn det som kom fram under Erna Solbergs pressekonferanse tirsdag.

Alle ønsker å være anonyme og en av dem betegner Warloe som lite forsiktig ved ikke å forsøke å holde bruken av amfetamin skjult for ham eller andre.

Høyres Henning Warloe innrømmer å ha brukt narkotika i løpet av de to siste månedene. Han stiller seg fortsatt uforstående til narkotikafunnene politiet mener å ha gjort i leiligheten hans.

Stortingsrepresentanten har trukket seg fra alle verv i partiet etter at han i helgen ble siktet for oppbevaring av narkotika.

Forsvareren hans, advokat Erling O. Lyngtveit, reagerer på dimensjonene saken har fått.

Borte fra Stortinget

Henning Warloe har opplyst at han ikke møter på Stortinget denne uka.

Han er ikke sykmeldt, men utbyttet av stortingsgruppa. Utbytting av representanter gjøres for å opprettholde forholdstallet mellom partiene ved voteringer når nasjonalforsamlingen ikke er fulltallig.

Neste uke er det ikke plenumsmøter på Stortinget, noe som innebærer at Warloe tidligst ventes å være tilbake på Løvebakken mandag 19. mars.

50 år gamle Henning Warloe ble valgt inn på Stortinget fra Hordaland i 2009 og sitter i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen. Han har lang fartstid i Bergen bystyre og satt i byrådet fra 2003 til 2009.

Ifølge VG har Warloe tidligere uttalt seg bastant om narkotikabruk.

- Vi må ikke akseptere at noe er normalt når det gjelder narkotika. Enten en prøver seg litt fram eller er avhengig av narkotika, er en etter min mening misbruker. Og det er ikke normalt å misbruke narkotika. Selvsagt er det ille at 15-åringer eksperimenterer med for eksempel hasj, uttalte Warloe til Bergensavisen i 2001.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere