RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Willoch styres av følelser

Sist oppdatert:
Kåre Kristiansen slår tilbake mot kritikerne av Ariel Sharons politikk i Midt-Østen. - Men likvidasjonen av sjeik Ahmed Yassin var en sørgelig affære, sier KrF-veteranen.

Den tidligere stortingsrepresentanten, KrF-formannen og mangeårige Israel-vennen Kåre Kristiansen går i rette med tidligere statsminister Kåre Willoch (H), som i sin nye bok "Utfordringer" leverer en sterk kritikk av Ariel Sharon og Israels kamp mot terrorisme.

Willoch kritiserer blant annet at Sharon, "med uendelig mange (...) liv på samvittigheten" var en æret gjest i Norge i fjor sommer.

- Willoch tar feil

- Jeg har stor respekt for Willoch som politiker og har stått på linje med ham i mange saker, sier Kristiansen, som selv var medlem i Willochs regjering.
- Men i denne saken tar han for en gangs skyld feil. Her dikteres ikke Willoch av sin fornuft, men av sine sterke anti-israelske følelser, sier Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

Arafat verre enn Sharon

- Israel har aldri startet noen krig mot araberne og slett ikke mot PLO. De har bare forsvart det landet de fikk av FN, sier Kristiansen og sier det er galt å fordømme Sharon og unnskylde Arafat.

- Det er Arafat som har ført den råeste og mest ubarmhjertige politikken av de to, mener KrF-veteranen.

Israel-venn

Det var Kåre Kristiansen som startet Israels Venner på Stortinget tilbake i 1970-årene. Siden har han ved en rekke anledninger vært en varm forsvarer av Israel. Men Israels likvidasjon av Hamas' åndelige leder, sjeik Ahmed Yassin, vil Kristiansen ikke forsvare. Han beskriver drapet som "en sørgelig affære".

- Burde vært ugjort

- Jeg kan godt se at dette burde vært ugjort. Yassin burde heller vært stilt for den internasjonale domstolen i Haag og ikke endt opp som martyr. Han er en mann som har lagt opp hele strategien for mord og terror mot sivilbefolkningen i Midt-Østen.

- Her kommer du altså med en forsiktig kritikk av Israel?

- Jeg er ikke sikker på om dette var en klok handling fra israelsk side, sier Kristiansen.

Kåre Kristiansen og Kåre Willoch møtes til debatt om Midt-Østen i "Holmgang" på TV 2 klokken 21.45 i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere