RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Zahid tar voldtekten tungt

Sist oppdatert:
Zahid Alis samboer brøt sammen i gråt da hun fortalte om voldtektsanklagene som var bakgrunn for pubvolden.

HORTEN (Nettavisen): Den 27 år gamle kvinnen vitnet tirsdag i straffesaken mot Zahid Ali i Nordre Vestfold tingrett.

Komikeren og TV-kjendisen er tiltalt for legemsbeskadigelse og grov vold, etter at han knuste et drinkglass i ansiktet på en 33 år gammel mann på utestedet Lace Pavilionen i Horten i romjula i fjor.

Under første dag av rettssaken fortalte Zahid Ali at bakgrunnen for glasskastingen, var at han fikk panikk da han så 33-åringen. Mannen har tidligere hatt et forhold til komikerens nåværende kjæreste og samboer.

- Han (33-åringen, journ. anm.) voldtok kjæresten min, fortalte Zahid Ali i sin oppsiktsvekkende forklaring mandag.

Gjentok voldtektsanklagene
Kjæresten gjentok voldtektsanklagene i retten tirsdag.

- Jeg har fortalt til Zahid at NN (33-åringen, journ. anm.) har forgrepet seg mot meg. Det er sant. Og jeg vet at det er en alvorlig anklage, sa Zahid Alis samboer i retten.

Den påståtte voldtekten skal ha skjedd mens kvinnen var i et forhold til mannen. De var sammen i to-tre måneder, som av 33-åringen blir beskrevet som en sommerflørt.

- Har du tatt opp voldtekten med Zahid Ali, og hvordan reagerte han, ville forsvarer Ole Petter Drevland vite.

- Zahid syns det er vanskelig når jeg har tatt det opp med ham. Jeg tror han tar det hardt, svarte kvinnen.

Drevland ville vite om hun hadde møtt mannen ved flere anledninger etter den angivelige voldtekten.

- Overgrep mot flere
- Jeg har tatt opp voldtekten med Zahid de gangene jeg har reist til Horten uten ham, fordi jeg har vært bekymret. Jeg har opplevd tidligere at NN har kommet med bemerkninger til meg på byen. Jeg har aldri gått alene på byen i Horten etter disse episodene, sa kvinnen.

Hun fortalte at hun flyttet fra Horten en uke etter at det påståtte overgrepet skal ha funnet sted.

- Den episoden jeg husker best, er at han har skreket ting til meg mens jeg har stått med arbeidskolleger, sa kvinnen lavmælt.

Hun hevdet også at hun hadde snakket med andre jenter som har vært utsatt for samme type overgrep av 33-åringen.

- Jeg var blitt advart av en venninne om denne mannen, for hun hadde blitt voldtatt av ham på en fest. Dette visste jeg før jeg ble sammen med ham. Derfor følte jeg at jeg hadde sviktet henne, og jeg selv hadde satt meg i situasjonen som forårsaket overgrepet. Jeg følte jeg selv hadde skyld for at voldtekten skjedde. Derfor har jeg ikke anmeldt dette, fortalte hun.

Vil etterforske kvinnens påstand
Kjæresten til Zahid Ali har aldri anmeldt den angivelige voldtekten. Etter at kvinnen forklarte seg for retten og gjentok anklagen om voldtekt, kan saken nå bli gjenstand for etterforskning.

- Når det kommer frem opplysninger i retten som fastholdes i en vitneforklaring, føler jeg at vi må vurdere å ta etterforskningsmesssige skritt. Det vil nok være naturlig i denne saken, sier aktor Eskil Bredesen til Nettavisen.

Kvinnens forklaring ble også protokollført.

Hardt mediekjør
Før prosedyrene startet tirsdag, ville forsvarer Ole Petter Drevland høre hva Zahid Ali syntes om mediekjøret rundt saken.

- Jeg har hele tiden unnlatt å uttale meg i pressen og media. Jeg mener denne saken hører hjemme i retten, og ikke i pressen, sa Zahid Ali.

Forsvareren gjorde et poeng ut av at flere medier, blant annet Nettavisen, har hatt en bred dekning av glasskastingen samt de påståtte overgrepene mot kjendisens samboer.

- Denne saken har vært tung for meg helt siden NN (33-åringen, journ. anm.) gikk ut i Se og Hør med sin historie. Etter det, har det vært en massiv pressepågang, sa komikeren.

Beklager glasskastingen
- Jeg er glad for å få gitt min forklaring i retten, selv om jeg også de siste seks månedene har hatt veldig lyst til å kommentere min versjon i pressen. NN har jo hele tiden gått ut og kommentert saken, sa Zahid Ali.

Han beklaget også glasskastingen.

- Jeg forstår at det jeg gjorde er veldig uakseptabelt, man skal ikke kaste glass på folk inne på et utested. Jeg angrer veldig på det som skjedde. Det er vanskelig å forklare hva jeg følte, men jeg var sint og fortvilet da jeg så mannen som hadde forgrepet seg på samboeren min. Det var en veldig spesiell situasjon, sa han til retten.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere