- Zia Anwar dødelig dopet

Foto: (Ole Dag Kvamme/TV 2 Nettavisen)

ARENDAL (TV 2 Nettavisen): - Zia Anwar hadde dødelige doser narkotika i blodet, sier forsvarsadvokatene i Stoa-saken, som startet mandag i Arendal.

20.09.04 12:25

Statsadvokat Stine Sveier Nilsen forklarte i innledningsforedraget for tingretten om den brutale volden og mishandlingen som påtalemyndigheten mener førte til at Zia Anwar døde, før han ble påtent.

Sveier Nilsen mener volden var dødsårsaken, men tar høyde for at kraftige konsentrasjoner av narkotika i blodet på Zia Anwar vil bli et tema i straffesaken.

- Vi legger til grunn at mishandling og skyting på Anwar er dødsårsaken, men regner med at den store konsentrasjonen med narkotika vil bli diskutert som mulig dødsårsak, sier Sveier Nilsen.

Metamfetamin, amfetamin og kokain i svært store doser skal ha blitt funnet i blodet til avdøde Zia Anwar.

- Vi kommer til å legge inn en anførsel om dette. Nå kjenner ikke jeg hans brukermønster og tålegrenser, men dette var snakk om en dødelig høy dose, sier advokat Ole A. Rasmussen, som forsvarer en av de hovedtiltalte.

Den 27 år gamle Zia Anwar ble grotesk mishandlet før han ble drept og brent i en bil på et lakkeringsverksted på industriområdet Stoa vest for Arendal i mars i fjor. Mishandlingen og drapet skal ha skjedd i et angivelig narkooppgjør.

Det er satt av ti uker til rettsoppgjøret i Aust-Agder tingrett. Åtte menn er tiltalt etter drapet. Alle nekter straffskyld

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.