-75.000 kroner vi ikke vil ha

Politiet soper inn penger, men blir mer og mer nedtrykt for hver eneste krone.

24.02.07 15:24

(iBergen.no) : Denne uken gjennomfører politiet en landsomfattende bilbeltekontroll. Aksjonen startet mandag, og pågår til og med i morgen, søndag. Bare i Bergen sentrum har så langt rundt 100 bilister fått et forelegg på 750 kroner denne uken, for manglende bruk av sikkerhetsbelte.

– Resultatene har ikke vært særlig bra. Til tross for at vi også er opptatt med andre ting, har vi tatt rundt 100 bilister denne uken. Det er altfor mange, sier politiførstebetjent Jens Kleppe ved trafikkseksjonen på Bergen Sentrum politistasjon til iBergen.no.

Færre bruker belte i by'n
Politiet finner ingen glede i at kontrollene, som denne uken blant annet har vært på Nøstet, ved Festplassen og ved slaktehustomten i Sandviken, gir store inntekter til statskassen.

– Vi trenger ikke pengene. Hensikten er å få folk til å bruke bilbelte. Det er den beste sikringen man kan ha når man kjører bil. Likevel virker det som om mange folk rett og slett har lagt seg til en vane med å kjøre uten, spesielt i sentrum. Utenfor bykjernen er det flere som bruker bilbelte, sier Kleppe.

– Tror du folk lærer når de først blir tatt?

– Nei, egentlig ikke. Jeg tror det har med vaner å gjøre, sier Kleppe.

- Kan redde 50 liv i Norge
Politiets statistikk, både fra Norge og resten av Europa, levner ingen tvil om at man bør ta seg bryet ved å bruke noen sekunder på å feste sikkerhetsbeltet.

– Bruk av bilbelte kunne hvert år spart seks tusen liv i Europa, og 50 i Norge. Heldigvis har de fleste av oss ikke noe problem med å gjøre det, sier Kleppe.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag