RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Barneskolejente utsatt for overgrep

VIL HA TIPS: Politet ønsker tips i den alvorlige saken. En ung jente skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep i Hjortlandsveien på Flaktveit i Bergen. Foto: Magne Turøy (Bergensavisen)
VIL HA TIPS: Politet ønsker tips i den alvorlige saken. En ung jente skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep i Hjortlandsveien på Flaktveit i Bergen. Foto: Magne Turøy (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
Ei jente i barneskolealder skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep på vei hjem fra skolen i bydelen Åsane i Bergen tirsdag.

(BA.NO): – Ut fra beskrivelser som er gitt har vi et godt håp om å oppklare saken, men vi er selvsagt avhengig av hjelp fra publikum, sier politiadvokat Trond Eide til BA.

Jenten, som er elev ved Flaktveit skole, skal ha vært på vei hjem fra SFO ved Breimyra skole tirsdag ettermiddag da en mann forgrep seg på henne. Hun er under ti år.

– Det dreier seg om et alvorlig seksuelt overgrep. Hva som er skjedd er litt usikkert, og fornærmede vil i begynnelsen av neste uke bli innkalt til et dommeravhør i håp om å få flere detaljer, sier Eide til BA.

INFOSKRIV: Dette brevet ble sendt ut til foreldrene til elevene på Flaktveit skole.

Den unge jenten skal ha løpt hjem til foreldrene etter hendelsen, som igjen kontaktet politiet. I dag valgte politiet å gå ut i mediene for å få tips i saken. Samtidig ble alle elevene og foreldrene varslet om hendelsen.

– Vi har satt inn store ressurser, både taktisk og teknisk. Vi legger til grunn at det har skjedd et overgrep, sier politiadvokaten.

Politiet er spesielt interessert i å komme i kontakt med to kvinner som jenten skal ha sett like før overgrepet. Begge skal ha hatt på seg røde jakker. Muligens regnjakker.

– Vi ønsker å komme i kontakt med dem og andre som var i området tirsdag ettermiddag, sier Eide.

To hunder
Gjerningsmannens skal ifølge jenten ha gått med to hunder. Politiet har ikke noen mer beskrivelse av hundene, utover at de ikke var små hunder.

Gjerningsmannen er beskrevet som en voksen mann, nordisk utseende og han hadde med seg to hunder.

Det var i dette området overgrepet skal ha skjedd. Foto: MAGNE TURØY

– Politiet er interessert i alle som kan ha sett jenten eller gjerningsmannen, og ber vitner fra området Breimyra skole til Hjortlandsdalen i tidsrommet 1530-1740 tirsdag 19. august om å melde seg.

Tips kan rettes til Bergen Nord politistasjon på telefon 55 25 55 00 i kontortiden (0900-1530). Utenom kontortid kan man benytte telefon 02800, opplyser politiet.

- Ingen sammenheng
Lørdag kveld i forrige uke ble en jente (15) angrepet under en joggetur i Kanadaskogen.

Så langt ser ikke politiet noen sammenheng mellom de to sakene.

– Vi kjenner til saken i Åsane, men kan så langt ikke se noen paralleller, sier Kjersti Opdahl, politibetjent ved Bergen vest politidistrikt til BA.

Hun viser til at overfallsmannen i Kanadaskogen ikke skal ha hatt hunder.

Politiet står foreløpig mistenkte i saken, og er fremdeles interessert i å komme i kontakt med vitner som var på tur i området den aktuelle kvelden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I dette området skal overgrepet ha skjedd. Det går en rekke turstier fra skolen. Foto: Magne Turøy


- Grusomt
Daglig leder i Flaktveit idrettsklubb, Remy Dahle, er sjokkert etter hendelsen.

– Grusomt. Jeg har ikke ord, sier han da BA ringer ham torsdag formiddag.

Tirsdag var det ingen arrangement i Flaktveithallen før klokken 17. Da hadde jenter-14 håndballtrening.

– Jeg har ikke hørt om denne hendelsen før du ringte. Det er helt forferdelig, sier Dahle.

Han har selv to barn på Flaktveit skole.

– Vi ønsker jo ikke at noe sånt skal skje i et nærområde, sier han.

Han beskriver området rundt Flaktveithallen som et populært turområde. Det er også en lekeplass med trampoliner som er mye brukt.

Populært område
Stiene og grusløypene rundt Breimyra ungdomsskole og idrettshall blir flittig brukt. Når BA er der torsdag ettermiddag er det flere som lufter hundene sine der.

– Det er veldig trist at slikt skal skje. At man ikke skal være trygg så nært boligområdet, sier nabo Torill Norevik til BA. Hun er på vei hjem etter en tur i området.

Det er mange turstier i området, de er flittig brukt.

Også andre naboer er sjokkert.

– Vi går på tur her hver dag. Det er er sjokk når slikt skjer i ditt eget nabolag, sier en mann som er ute og lufter hunden.

Les flere saker fra Bergensavisen her.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere