– Byrådet har kjøpt seg tillit

Arbeiderpartiet raser mot byrådets innynding hos Fremskrittspartiet. – Undergraving det parlamentariske systemet, mener Terje Ohnstad.

09.11.06 13:28

Det sittende byrådet ble reddet fra Arbeiderpartiets mistillitsforslag etter intense forhandlinger med Fremskrittspartiet i går. Byrådet gikk med på både lavere eiendomsskatt og å avvikle den blodferske piggdekkavgiften for å få beholde makten.

– Her har byrådet rett og slett kjøpt seg tillit, noe som er under enhver kritikk. Det virker mildt sagt panikkartet, og er ikke noe annet enn undergraving av det parlamentariske systemet, sier APs byrådslederkandidat Terje Ohnstad til iBergen.no.

Høyres Hilde Onarheim uttalte tidligere i dag at avviklingen av piggdekkavgiften slett ikke var å svelge kameler. Hva tenker du om det?

– Det er en oppsiktsvekkende uttalelse. Det er ikke mer enn to måneder siden bystyret behandlet piggdekkavgiften. Da mente byrådet at dette var et tiltak som ville bedre miljøet, og være positivt for astmatikere. Jeg har vanskelig for å forstå hvordan de kan skifte mening på to måneder.

Ohnstad fnyser av Onarheims påstander om at målet for avgiften, 80 prosents bruk av piggfrie dekk, vil være nådd allerede i januar.

– Slikt kan man ikke slå fast før vi har sett tallene. Det blir helt hypotetisk, sier Ohnstad.

Også Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti reagerer sterkt på det de mener er en vill politisk hestehandel for å beholde makt. De tre opposisjonspartiene sendte derfor ut en felles pressemelding i ettermiddag, hvor de hevder at Høyre nå har nøytralisert sine regjeringspartnere i byrådet.

– Vi mener byrådet ved å inngå denne avtalen med FrP har sørget for at de to minste partiene i byrådet er umyndiggjort og minimalisert. Vi stiller også spørsmålstegn ved om dagens byrådskonstillasjon klarer å holde sammen ut perioden, skriver partiene i pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.