RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– De forsøker å ruinere meg

Kurt Oddekalv Åge Simonsen
Kurt Oddekalv Åge Simonsen Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Zoologen Åge Simonsen er i krig med Kurt Oddekalv og Norges Miljøvernforbund over et pengekrav på 5600 kroner.

Men kontorsjef Beate Steintveit i Norges Miljøvernforbund avviser påstanden om at Åge Simonsen har blitt trukket ulovlig i lønn.

– Jeg begynte som kontorsjef i januar og gikk igjennom økonomien i organisasjonen. Da oppdaget jeg at Åge Simonsen ikke hadde betalt en husleie i 2008. Nå har han blitt trukket for den. Det er ikke noe verre enn det. Og regnskapstallene lyver ikke, sier kontorsjef Beate Steintveit i Norges Miljøvernforbund (NMF) til Nettavisen.

Zoolog Åge Simonsen ble nylig sagt opp fra stillingen som fagansvarlig i Norges Miljøvernforbund.

LES OGSÅ: – Den verste sjefen jeg har hatt

Steintveit sier hun har informert Simonsen har fått om årsaken til trekket. Hun avviser kritikken tidligere ansatte reiser mot arbeidsmiljøet i NMF under Kurt Oddekalvs ledelse.

– Det er et vanvittig bra arbeidsmiljø i NMF nå. Folk er glade for å kunne jobbe med en ressurs som Kurt Oddekalv, sier Steintveit.

– Forsøker ruinere meg
Zoolog Åge Simonsen medgir at det var en husleie på 5600 kroner han ikke ble trukket for i 2008.

– Sånn sett skylder jeg en husleie. Men bare for en uke siden fikk en jeg en e-post fra kontorsjefen der hun oppgir at grunnen til trekket er oppussing og vask. Når vi går til sak på det, så begynner de å endre på det. Oddekalv sa jo faktisk for bare to dager siden i Nettavisen at de hadde trukket meg i lønn fordi leiligheten skulle ha vært rasert. Forstår du? Sånn holde de på. Nå forsøker de å ruinere meg. Sånn jeg kjenner Kurt, så er det det som er planen, sier Simonsen.

LES OGSÅ: Sparket sin forlover fra miljøjobb

« Det var røykt inne»
Simonsen sender Nettavisen en kopi av en e-post han oppgir at Bente Steintveit har sendt ham. Den lyder slik:

«Åge Simonsen Bergen 06.07.2009

Vedrørende lønnsutbetalinger og feriepenger m.m.

Viser til korrespondanse på e-post. Når det gjelder lønnen din i mai, ble det trukket husleie fordi leiligheten ikke var vasket ned, og leiligheten var ikke innflytningsklar til 1. juni. Leiligheten bar preg av at det var røykt inne og veggene og tak var gule av nikotin. Hele leiligheten måtte males opp igjen.

Dette resulterte på lønnen din i mai at du fikk en negativ lønn på 1305,-. Dette ble trukket slik det fremkommer av lønnsslipp for juni.

Hilsen Beate Steintveit

Norges Miljøvernforbund»

– Det var feil
Konfrontert med ordlyden i e-posten, vedgår Bente Steintveit at hun har skrevet og sendt den. Likevel hevder hun at Simonsen ikke har blitt trukket for oppussing eller vask.

– Den e-posten er en av mange og noe jeg skrev i hyrten og styrten hjemmefra. Det var feil det jeg skrev den gangen. Vi har ikke trukket ham for annet enn manglende husleie. Han skylder flere husleier enn en, men det er tåpelig at denne saken skal havne i media, sier Steintveit.

– Men også Oddekalv sa i Nettavisen at han Simonsen ble trukket fordi leiligheten var «rasert»?

– Ja, jeg måtte ringte Kurt og si at vi ikke hadde trukket Simonsen for det der, sier Steintveit.

Hun mener det er riktig å trekke Simonsen i lønn fordi leiligheten ikke var gjort klar for innflytting til 1. juni, men sier det kan skje ved at hun trekker Simonsen for husleie også i juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere