RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– De trodde jeg var død

Foto: Marius B. Staveli/Finnmark Dagblad
Sist oppdatert:
Vennene til Charlotte Mortensen gråt da de snakket med henne på telefonen etter bussulykken. De trodde hun var død.

Charlotte Mortensen (14) sov helt fremst i bussen da ulykken var ute i Lavangsdalen i Troms.

– Jeg hørte et smell og våknet. Jeg kjente at bussen snurret og så at sjåføren ble kastet ut av bussen. Like etterpå fløy jeg også ut gjennom frontruten, sier Charlotte Mortensen til Finnmark Dagblad.

– Det var helt for jævlig å se kaoset da jeg kom til meg selv. Jeg var livredd, sier en åpenhjertig Charlotte.

Foreldrene er ikke i tvil om at alt kunne ha gått mye verre.

– Hun har hatt englevakt, sier faren Hugo Mortensen.

Sjokkskadd
Da Charlotte kom til seg selv, klarte hun ikke å bevege seg. Bussjåføren, som landet like ved Charlotte, løftet henne opp og bar henne ut av snødungen, hvor hun landet etter ulykken i Lavangsdalen, og opp på veien.

– Jeg var i sjokk og hadde vondt i hele kroppen, sier Charlotte.

Etter hvert oppdaget Charlotte at hun hadde mobiltelefonen i hånda ennå. Hun ringte hjem til moren og søsteren og fikk fortalt at hun hadde vært i en ulykke. Hele familien er glad for at de fikk høre om ulykken fra Charlotte selv og ikke gjennom mediene. Men selv om de fikk snakket med Charlotte, var de usikre på hvor alvorlig det var.

– Vi viste jo ikke hvordan det gikk med henne, sier mor Kate.

Charlotte ble kjørt til sykehus, hvor hun ble liggende på observasjon over natten. Bortsett fra at hun var forslått og hadde noen kuttskader samt en forstuet ankel, viste det seg at Charlotte var frisk.

– Det går bra, sa jeg. Det var derimot en lettelse da vi fikk beskjed fra legene at det ikke var noen brudd eller indre skader, sier Hugo Mortensen til Finnmark Dagblad.

Gråt i telefonen
At det gikk bra med Charlotte, visste ikke de vennene som sist så henne i det hun fløy gjennom frontruten på bussen i Lavangsdalen.

– Telefonen min ringte hele tiden. Alle vennene mine var bekymret for hvordan det hadde gått med meg. Flere rodde jeg var død og de gråt over telefonen da jeg snakket med dem, sier Charlotte.

Støtten fra vennene gjorde at hun valgte å bli igjen i Tromsø for å støtte dem i deres kamp på håndballbanen. Charlotte ville også ta buss hjem til Alta sammen med vennene. På en buss satt alle som var med i selve ulykken og som valgte å bli igjen i Tromsø under turneringen.

– Jeg satt meg så langt bak som jeg klarte. Jeg ville ikke sitte foran. Jeg sovnet også på veien hjem, men våknet av en hump i veien. Jeg ble redd for at det samme skjedde igjen, sier Charlotte.

Minnemarkering
På veien hjem til Alta stoppet spillerbussen på ulykkesstedet. Der ble det på spillernes initiativ lagt ned lys for dem som ble rammet av den tragiske ulykken og for de pårørende. Det var et sterkt øyeblikk for spillerne fra Alta.

– Jeg husker at jeg fikk vondt i magen da jeg først hørte at flere mennesker hadde mistet livet i ulykken. Vi la igjen en hilsen til de som mistet livet. Tankene mine går ut til de som mistet livet i ulykken og til de pårørende som sitter igjen, sier Charlotte Mortensen.

Seint søndag kveld var Charlotte endelig hjemme hos familien.

– Det er godt å se henne. En ting er å snakke med henne på telefonen. Det er en annen ting å faktisk se at det går bra med henne, sier mor Kate G. Mortensen.

Charlotte var også glad for å endelig å komme hjem å kunne se igjen foreldrene Hugo og Kate samt søsknene Karl, Benjamin og Karoline. Og selvfølgelig familiehundene.

– Jeg er glad for at det hele er over, sier Charlotte Mortensen til Finnmark Dagblad.

Les flere saker fra Finnmark Dagblad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere