RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Flere biler kjørte rett forbi uten å stanse


ULYKKE: Bilen krasjet i autovernet på riksvei 35 tirsdag formiddag. Politiet reagerer på at flere personer kjørte forbi uten å hjelpe føreren.
ULYKKE: Bilen krasjet i autovernet på riksvei 35 tirsdag formiddag. Politiet reagerer på at flere personer kjørte forbi uten å hjelpe føreren. Foto: Theo Aasland Valen (TA)
Sist oppdatert:
Flere biler kjørte rett forbi en trafikkulykke uten å hjelpe til. Politiet minner om at dette er noe man er forpliktet til å gjøre.

(ta.no): En personbil havnet tirsdag formiddag i autovernet på RV 36 ved Hanesbakken i Skien. Politiets operasjonsleder opplyser at bilen hadde fått en sleng og gått inn i autovernet på stedet.

Sendt til legevakt

En passasjer i bilen ble tatt med til legekontor for en sjekk.

Ulykke i Telemark tidligere tirsdag: Buss kjørte av veien - evakuerte passasjerer gjennom frontruten

TAs fotograf på stedet melder at bilen skal ha fått materielle skader i siden. Det skal også ha blitt skader på autovernet. Airbagene i bilen skal ha utløst seg under kollisjonen.

Stoppet ikke

Rett etter ulykken var det flere biler som kom til stedet, men som bare kjørte rett forbi uten å hjelpe. Det får politiets operasjonsleder til å reagere.

– Man er forpliktet til å stanse jf. Vegtrafikkloven paragraf 12, minner operasjonslederen på.

Under denne paragrafen står det: Enhver som med eller uten skyld er innblandet i trafikkuhell, skal straks stanse og hjelpe personer og dyr som er kommet til skade, og for øvrig delta i de tiltak som uhellet gir grunn til. Denne plikt har, om det er nødvendig, også andre som er i nærheten eller som kommer til stede.

Les flere saker fra TA her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere