– Fyll, bråk, nakenhet og åpenlys sex

OPPFORDRING: Rektor Svein Fjellheim oppfordrer foreldrene ved Løvenstad barneskole om å ikke la ungene være i skolegården etter skoletid etter flere episoder med russen.

OPPFORDRING: Rektor Svein Fjellheim oppfordrer foreldrene ved Løvenstad barneskole om å ikke la ungene være i skolegården etter skoletid etter flere episoder med russen. Foto: Løvenstad skole

Rektor Svein Fjellheim ved Løvenstad barneskole ber foreldre holde barna unna skolegården i russetida.

01.05.15 08:27

Etter rælingsrussens rebusløp tirsdag kveld fikk rektor Svein Fjellheim ved Løvenstad skole nok, skriver Romerikes Blad.

Nå oppfordrer han foreldrene om å holde barna unna skolegården etter skoletid.

– Russefeiringa har tatt helt av. Jeg har vært rektor ved Løvenstad barneskole i 10 år, aldri har jeg opplevd lignende tilstander, sier Fjellheim til rb.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

KONTAKT MED POLITIET: – Russefeiringa har tatt helt av, sier rektor Svein Fjellheim. Foto: Geir Egil Skog

I en melding på skolens egen facebook-side skriver han:

«Jeg har en oppfordring til dere foreldre om ikke å la barna være alene ved Løvenstad skole på ettermiddag/kveldstid utover våren. Tirsdag kveld var det mye fyll, bråk, nakenhet, åpenlys sex, urinering, trakassering av barn og voksne. Politi var her minst tre ganger. Russefeiring og annen festing på skolegården bruker å ta seg opp i mai, så enten må man være i lag med barna eller så man holde dem unna.»

Politiet fikk flere klager

RB omtalte episoden tirsdag kveld. Politiet fikk flere klager og hadde patruljer på stedet.

– Vi har mottat en rekke klager på russen, spesielt på Løvenstad. Der har dem løpt rundt halvnakne og urinert både på skolen og andre steder, uttalte operasjonsleder Arild Ruud samme kveld.

Operasjonsleder Patrick Solberg i Romerike politidistrikt sier til RB at så sant de har nok ressurser så rykker de ut.

– De samme lover og regler gjelder for russen som for andre folk. Er det en ordensforstyrrelse, så er det en ordensforstyrrelse, ofte ender det med bortvisninger i slike tilfeller, sier han.

Rektor Fjellheim sier til RB at han har vært i kontakt med politiet. Likevel velger han å gå ut med oppfordringen til skolens foreldre.

– Jeg har snakket med foreldre som har opplevd enkelte av russen som truende, da kan man tenke seg hvordan det er for barna, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Russepresident Martin Zachariassen ved Rælingen videregående skole.

– Ingen grunn til bekymring

Russepresident Martin Zachariassen ved Rælingen videregående skole erkjenner overfor Romerikes Blad at det kanskje ble litt voldsomt unde rebusløpet tirsdag kveld.

– Man løper ikke hjem til mor og skryter hvis man vinner rebusløpet. De som vinner er de som tør å dra den lengst og at det da går over til sex, nakenhet og andre ting, det er ikke uvanlig, sier russepresidenten.

– Samtidig er ikke det noe jeg personlig oppfordrer til eller ville gjort, legger Zachariassen til.

Han mener likevel ikke at rektor har noen grunn til å be foreldrene holde barna borte fra skolegården under russetida.

– Skolegården er ikke et sted vi har oppholdt oss eller kommer til å oppholde oss i tida framover. Dette var kun på tirsdag, som en del av rebusløpet. Vi vil ikke være der for å feste, sier han.

– Beskrivelsene fra rektor er ganske voldsomme. Gikk det litt langt?

– Det gjorde det nok, og jeg forstår at rektor reagerer. Vi kan også ta selvkritikk for at en av postene i rebusløpet lå på en skole, sier han.

– Tenk på tida etter russetida

Flere foreldre har kommentert på statusoppdateringen til skolen. De mener noe må gjøres, og at ikke barna skal lide som følge av russens oppførsel.

– Jeg håper politiet følger opp og følger med på aktivitetene her på kveldstid, sier rektoren.

Fjellheim har en oppfordring til russen:

– Tenk litt over hva man gjør på en offentlig plass. Det kommer en tid etter russetida. I skolegården hos oss er det ikke bare barn som leker som blir vitner, det er andre som følger med også, sier han.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.