RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Hadde aldri sett de før, så slo de meg ned

REDD: Gjentatte ganger slo to personer 19-åringen fra Syria i hodet, knær og armer. Over to uker etter overgrepet sliter den unge mannen fortsatt med smerter.
REDD: Gjentatte ganger slo to personer 19-åringen fra Syria i hodet, knær og armer. Over to uker etter overgrepet sliter den unge mannen fortsatt med smerter. Foto: Jonas Olsen (Namdalsavisa)
Sist oppdatert:
Klokka 03.30 på natta ble 19-åringen fra Syria, bosatt i Overhalla, slått ned i bakken gjentatte ganger. – Jeg tror de gjorde det fordi jeg var utlending, sier han til NA.

NAMSOS (Namdalsavisa): – Jeg kom gående på baksida av Ullvaren etter å ha vært sammen med noen venner. Så kom det to hvite gutter og slo meg ned. Først slo han ene meg så jeg falt på vegen. Så kom det en annen gutt og holdt fast hodet mitt, og slo det ned i asfalten, sier 19-åringen, som ønsker å være anonym.

Han er gutten som blir mishandlet i videoen som er blitt spredt på nett og har vakt avsky i hele landet.

Les mer: Vold mot ung gutt i Namsos fanget på film

Han hadde aldri sett guttene før den natta 5. juli i Namsos sentrum.

– Da de kom bort til meg sa jeg at jeg ikke ønsket noe bråk. Men de snakket fort og jeg forsto ikke hva de sa. De hørte ikke på meg. De ropte mot meg mange ganger, sier 19-åringen til Namdalsavisa.

Han hevder det var to gjerningsmenn som utøvde volden mot ham.

– De slo ikke bare meg, de slo vennene mine også, hevder 19-åringen, som har bodd i Overhalla i to år, og som er beboer ved flyktningtjenesten i Overhalla.

- Jeg hadde aldri sett de guttene før og jeg hadde ikke gjort dem noe som helst, sier 19-åringen.


Erkjenner skyld
Etter å ha blitt konfrontert med videobeviset i avhør torsdag kveld, la mannen, som er i slutten av tenårene alle kortene på bordet. Han er foreløpig siktet for legemsfornærmelse.

– Han erkjenner de faktiske forhold og straffskyld for dem, sier lensmann Erling Lundstadsveen i Overhalla til NTB.

Sikker på motivet

Lensmann i Overhalla, Erling Lundstadsveen sier at politiet ikke vet motivet. 19-åringen er ikke i tvil om hva som ligger bak voldsepisoden.

– De slo meg fordi jeg er utlending. De slo meg fordi jeg ikke var fra Namsos, og er mørk i huden. Jeg hadde aldri sett de guttene før og jeg hadde ikke gjort dem noe som helst, sier han.

– Hva skjedde etterpå?

– De kjørte av gårde. Jeg blødde mye og var veldig kvalm. Så hjalp to av vennene mine meg. De ringte politiet. Politiet kom der jeg satt på vegen etter å ha blitt slått, så snakket jeg med dem, før vennene mine kjørte meg til sykehuset, sier han.

Han har selv ikke sett videoen som ble offentlig kjent i går - og har ikke lyst til å se den.

– Nei, jeg vet hva som skjedde. Jeg trenger ikke se det, sier syreren.

Over to uker etter slagene har mannen som er bosatt i Overhalla fortsatt smerter i både armer, kne og hode.

– Jeg skal til lege snart. Jeg har hatt mye vondt i hodet etter det som skjedde, sier han.

– Hva tenkte du etterpå?

– Jeg vet ikke helt. Jeg var redd for at de skulle slå mer, sier den unge mannen som mener han mottok tre eller fire slag i løpet av hendelsen.

– Du blir tvunget til å knele på bakken av voldsutøveren som samtidig roper «ned, ned», hvordan er det å oppleve noe slikt?

– Det var ekkelt, sier han.

– Det satt folk i bilen og lo av det som skjedde. Hva tenker du om det?

– Jeg hørte ikke det, men det er ingenting å le av, sier 19-åringen.

Tatt vare på

Kultursjef i Overhalla kommune, og øverste leder for flyktningtjenesten, Johan Ludvik Lund, sier til NA at 19-åringen blir godt ivaretatt etter hendelsen.

– I slike situasjoner har vi miljøpersonell som tar vare på personer som blir utsatt for slike fryktelige opplevelser, så han blir godt tatt vare på, sier Lund.

– Både ordfører og rådmann er informert om hva som har skjedd, og vi gjør det vi kan for at han skal føle seg trygg, sier Lund.

– Hvordan håndterer dere slike saker?

– Alt handler om at vedkommende skal ha det best mulig, og vi gjør det vi kan for at det skal være tilfelle, sier Lund.

Voldsfilmen har vekket skarpe reaksjoner – ikke bare i Namsos, men også i resten av Norge.

Les flere saker i Namdalsavisa her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere