*Nettavisen* Nyheter.

– Ikke kjør i fylla!

Alkohol og bilkøring hører overhodet ikke sammen. Jeg vil på det sterkeste fraråde alle mot å gjøre det som jeg har gjort, sier Jan Ove Selnes. Foto: Trygve Joakimsen (/Tidens Krav)

Han fikk 22 liter blod for å holdes i live etter at han krasjet i fylla. Nå advarer Jan Ove Selnes andre mot å sette seg bak rattet i beruset tilstand.

(TIDENS KRAV:) – Alkohol og bilkøring hører overhodet ikke sammen. Jeg vil på det sterkeste fraråde alle mot å gjøre det som jeg har gjort.

Det sier Selnes tilTidens Krav når vi møter ham på Luggen Frisør på Kårvåg drøyt tre måneder etter den dramatiske bilulykken: Om morgenen 1. februar kjørte Selnes gjennom et autovern på fylkesvei 254 i Bådalen i Averøy. Han ble kastet ut av bilen. Han ble liggende bevisstløs i rundt fire timer før en forbipasserende fant ham.

– Jeg hadde vært på fest, og jeg hadde drukket alkohol. Da jeg kom hjem satte jeg meg på rommet og hørte på musikk. Så tok jeg bilnøklene ...

Selnes kan i dag ikke erindre hvorfor han valgte å sette seg bak rattet litt før klokken seks den morgenen.

– Jeg aner ikke hva jeg skulle, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jan Ove Selnes (midten) har siden den dramatiske ulykken fått god hjelp og støtte fra mamma Janne Johansen (fra venstre), søster Ann Kristin Vågen og pappa Svein Ove Selnes. Foto: Trygve Joakimsen

Hjernen uskadd

21-åringen lå ni dager i koma på St. Olavs Hospital i Trondheim etter ulykken. Tilstanden hans var betegnet som kritisk. Han hadde så store blødninger at han måtte tilføres 22 liter blod for å holdes i live.

– Det var forferdelig. Man går bare rundt og er livredd 24 timer i døgnet, sier mamma Janne Johansen.

Men etter ni dager på sykehuset våknet 21-åringen.

Knust bekken og hofte, brukne ribbein, et lite brudd nederst i ryggen og isjiasnerver i klem, ble skadeomfanget etter ulykken. Hjernen var uskadd.

– Jeg har vært utrolig heldig, sier Selnes, som tirsdag reiser tilbake til Sunnaas sykehus på Nesodden, hvor han vært på opptrening siden begynnelsen av mars.

– Det går stadig framover. Nå er det kun høyrefoten jeg sliter med å røre på. Jeg får veldig god oppfølging. Målet er at jeg skal greie å gå på krykker når oppholdet på Sunnaas avsluttes i slutten av mai, sier Selnes som skal videre til Aure rehabiliteringssenter i begynnelsen av juni.

DENNE SAKEN ER LEVERT AV TIDENS KRAV

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag