RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ikke kjør i fylla!

Alkohol og bilkøring hører overhodet ikke sammen. Jeg vil på det sterkeste fraråde alle mot å gjøre det som jeg har gjort, sier Jan Ove Selnes.
Alkohol og bilkøring hører overhodet ikke sammen. Jeg vil på det sterkeste fraråde alle mot å gjøre det som jeg har gjort, sier Jan Ove Selnes. Foto: Trygve Joakimsen (/Tidens Krav)
Han fikk 22 liter blod for å holdes i live etter at han krasjet i fylla. Nå advarer Jan Ove Selnes andre mot å sette seg bak rattet i beruset tilstand.

(TIDENS KRAV:) – Alkohol og bilkøring hører overhodet ikke sammen. Jeg vil på det sterkeste fraråde alle mot å gjøre det som jeg har gjort.

Det sier Selnes tilTidens Krav når vi møter ham på Luggen Frisør på Kårvåg drøyt tre måneder etter den dramatiske bilulykken: Om morgenen 1. februar kjørte Selnes gjennom et autovern på fylkesvei 254 i Bådalen i Averøy. Han ble kastet ut av bilen. Han ble liggende bevisstløs i rundt fire timer før en forbipasserende fant ham.

– Jeg hadde vært på fest, og jeg hadde drukket alkohol. Da jeg kom hjem satte jeg meg på rommet og hørte på musikk. Så tok jeg bilnøklene ...

Selnes kan i dag ikke erindre hvorfor han valgte å sette seg bak rattet litt før klokken seks den morgenen.

– Jeg aner ikke hva jeg skulle, sier han.

Jan Ove Selnes (midten) har siden den dramatiske ulykken fått god hjelp og støtte fra mamma Janne Johansen (fra venstre), søster Ann Kristin Vågen og pappa Svein Ove Selnes.

Hjernen uskadd

21-åringen lå ni dager i koma på St. Olavs Hospital i Trondheim etter ulykken. Tilstanden hans var betegnet som kritisk. Han hadde så store blødninger at han måtte tilføres 22 liter blod for å holdes i live.

– Det var forferdelig. Man går bare rundt og er livredd 24 timer i døgnet, sier mamma Janne Johansen.

Men etter ni dager på sykehuset våknet 21-åringen.

Knust bekken og hofte, brukne ribbein, et lite brudd nederst i ryggen og isjiasnerver i klem, ble skadeomfanget etter ulykken. Hjernen var uskadd.

– Jeg har vært utrolig heldig, sier Selnes, som tirsdag reiser tilbake til Sunnaas sykehus på Nesodden, hvor han vært på opptrening siden begynnelsen av mars.

– Det går stadig framover. Nå er det kun høyrefoten jeg sliter med å røre på. Jeg får veldig god oppfølging. Målet er at jeg skal greie å gå på krykker når oppholdet på Sunnaas avsluttes i slutten av mai, sier Selnes som skal videre til Aure rehabiliteringssenter i begynnelsen av juni.

DENNE SAKEN ER LEVERT AV TIDENS KRAV

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere