RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg håper og tror den vil skape kåthet og glede


DEBUTERER: Aune Sand har allerede skapt bølger i det norske kulturlivet med sin debutroman «Jordbærmusen». Torsdag lanseres den på Hvaler-guttens eget forlag.
DEBUTERER: Aune Sand har allerede skapt bølger i det norske kulturlivet med sin debutroman «Jordbærmusen». Torsdag lanseres den på Hvaler-guttens eget forlag. Foto: Paul Weaver (Side2)
Sist oppdatert:
– Den handler om fantasi, glede og det vidunderlige med erotikken, sier Aune Sand om debutromanen «Jordbærmus», som ble lansert klokken 15 torsdag.

Fredriksstad Blad: Han har laget en av vår tids mest omtalte lavbudsjettfilmer, han har skapt et galleri i New York og han har sørget for at kunsten til tvillingbroren Vebjørn, pappa Øivind og hans kjære Marianne har blitt tilgjengelig for hele det norske folk. Denne uken kan han plusse på ytterligere et punkt på sin innholdsrike cv. Den erotiske romanen «Jordbærmus» har allerede skapt bølger i norsk kulturliv.

– Boken handler om fantasi, glede og det vidunderlige med erotikken. Det er en lek med ord, og jeg håper den oppvoksende generasjonen vil nyte godt av den. At de vil la seg inspirere, sier Aune Sand, som er spent på hvordan romanen blir tatt imot på lanseringsdagen.

– Det er grått og kjedelig det som gis ut i dag. Jeg ønsker å bidra til at norsk kulturliv skal få noen spennende bokutgivelser.

Sunt å være kåt

Aune håper de som leser romanen vil bli berørt – og at den skal stimulerer til kåthet.

– Jeg håper og tror den vil skape kåthet. Det er sunt å bli kåt. Da spruter blodet gjennom årene, og det skjer noe vidunderlig med deg. Dessuten er det viktig med kåthet og erotikk. Erotikken er essensiell for forplantningen, slik at vi kommer videre til neste generasjon, sier Hvaler-gutten, som avkrefter at romanen inneholder selvopplevde historier.

– Det er ren fantasi alt sammen. Det bare kommer av seg selv. Det er som å skru på en livskilde, sier han.

En av de store

Aune Sand er en hardtarbeidene kunstner, og bruker mer eller mindre hele sitt våkne døgn på å jobbe med salg av malerier, driften av galleriet og alle produktene som Galleri Sand tilbyr det norske folk. Han gjør i utgangspunktet alt som har med Galleri Sand å gjøre, slik at Marianne, Vebjørn og pappa Øivind skal få bruke tiden på å male.

– Hvordan får du selv tid til å skrive?

– Jeg skriver ikke en linje selv. Denne romanen er mer eller mindre skrevet mens jeg kjører bil. Jeg forteller, og Joachim Dalgard, som sitter ved siden av meg, noterer ned det som blir sagt. Så leser jeg igjennom tekstene, og retter det nødvendige i etterkant, sier kunstneren, som er glad for å selv kunne stimulerer sine kreative evner i en erotisk roman.

– Jeg håper å kunne skrive flere oppfølgere. Litt avhengig av hvordan denne selger. Selger jeg fire, så er prosjektet over. Men jeg er ikke bekymret. Dette blir en slager. Jeg ser på meg selv som en av de store forfatterne i vår tid, sier Aune, som vil gi ut romanen på eget forlag.

– Den gis ut på Champagnemusen forlag, og vil kun bli solgt via nettsiden aunesand.com, sier han.

9. juni delte Sand et utdrag fra debutromanen på sin Facebook-side:

Kjære venner! Her kommer et lite utdrag fra min debutroman som kommer om noen uker; Dådyrnatt på Måkeskjær.Hun svingte...

Posted by Aune Sand on 9. juni 2015

Les flere saker fra Fredriksstad Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere