RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

-Lang skolevei barnemishandling

Sist oppdatert:
Landslaget for nærmiljøskoler mener at tusenvis av barn over hele landet daglig utsettes for barnemishandling på grunn av lang skolevei.

- Som følge av nedleggelsene får stadig flere unger helt ned i femårsalderen flere timer lang skolevei, og det uten at noen griper tak i problemet. Når barn sitter to til tre timer i buss eller taxi hver eneste dag for å gå på skolen, er det etter vår mening barnemishandling, sier Torodd Fagerheim til P4 Nyhetene.

Han er rådgiver i organisasjonen som jobber mot skolenedleggelser i distrikts-Norge, og er oppgitt over at myndighetene ikke griper inn i de mange skolenedleggelsene rundt om i landet.

Fagerheim legger ikke skjul på at de bruker sterke ord i sin beskrivelse av forholdene, men understreker at alle timene som går bort i reisevei tilsvarer tre måneders ferie.

I Elgå lengst nord i Engerdal kommune går det mot nedleggelse av lokalskolen - og ungene må i så fall busses 12 mil for å komme til og fra skolen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere