*Nettavisen* Nyheter.

– Mangler bevis på at Tina-siktede var i Stavanger

DREPT: Tina Jørgensen forsvant den 24. september 2000 og ble funnet drept 26. oktober i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren. Foto: Privat

Politiet mangler håndfaste bevis på at de fire drapssiktede var i Stavanger da Tina Jørgensen ble drept.

09.10.15 07:37

Etter to måneders etterforskning mangler politiet fortsatt håndfaste beviser på at de fire drapssiktede faktisk var i Stavanger da Tina Jørgensen ble drept i 2000, skriver VG.

36-åringen som er siktet i saken etter å ha snakket om drapet på et lydopptak, skal blant annet ha forklart at han var hjemme hos Jørgensen natten hun ble drept. Men politiet sliter med å finne faste holdepunkter som underbygger historien til mannen.

VG er gjort kjent med deler av ordlyden politiet brukte under fengslingsmøtet i Stavanger tingrett sist fredag:

«Det er foreløpig ikke kommet frem noe i etterforskningen som utelukker at de drapssiktede var i Stavanger på drapstidspunktet, men det er heller ikke kommet frem noe som bekrefter det», skal politiet ha sagt.

Sjekker navngitt utested

36-åringen fra Lyngdal var den første som ble pågrepet i saken i forrige måned, og han er den eneste av de siktede som nå forklarer seg i drapssaken, ifølge avisens opplysninger. Mannens politiforklaringer har angivelig vært preget av vesentlige uklarheter og sprik.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal mannen ha forklart at han og en annen av de siktede var sammen med Tina Jørgensen (20) på utestedet Korvetten i Stavanger sentrum kvelden forut for drapet. Denne påstanden undersøkes nå av politiet.

– Politiet har vært i kontakt med meg. De har blant annet spurt om hjelp til å finne fram elektroniske spor i våre betalingsarkiver. Det skjedde for omtrent en uke siden, sa utestedets daglige leder Dag Finn Børve til Aftenbladet torsdag.

Korvetten ligger bare noen meter fra burgerrestauranten der den siste sikre observasjonen av Tina Jørgensen ble gjort. Hun skal ifølge forklaringen ha gått fra utestedet sammen med to av de siktede mennene før utestedet stengte ølserveringen klokken 1.30.

Begjært løslatt

Politiet har bekreftet at de torsdag tok den tiltalte 36-åringen med tilbake til Sølyst i Stavanger. Det er stedet der politiet mener Tina Jørgensen ble drept natt til 24. september i 2000. Etter befaringen sa mannens advokat, Odd Rune Torstrup, at han begjærer sin klient løslatt allerede før helgen.

- Ut ifra det samlede bevisbildet, mener jeg det ikke lenger er holdepunkter for at min klient skal sitte i varetekt. Jeg ber om løslatelse da jeg ikke lenger kan se at det foreligger skjellig grunn til mistanke for drap, uttaler Torstrup til VG.

Også tre andre menn er siktet for drap eller medvirkning til drap på Jørgensen. De nekter alle for å ha kjennskap til drapet. Samtlige siktede er varetektsfengslet, tre av dem i full isolasjon.

- Saken rakner for politiet

En av de andre forsvarerne i saken, Olav Sylte, har overfor VG uttalt at man kan stå overfor en ny Thomas Quick-sak med falske erkjennelser.

- Jeg legger til grunn at saken har raknet fullstendig for politiet i dag, uttaler Sylte til VG torsdag.

Tina Jørgensen forsvant den 24. september og ble funnet 26. oktober i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag