RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Nav-sjefen felt av hemmelig rapport

Oslo 20150410. Nav-direktør Joakim Lystad møtte fredag pressen sammen med den nye Nav-sjefen Kjersti Monland (t.h). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo 20150410. Nav-direktør Joakim Lystad møtte fredag pressen sammen med den nye Nav-sjefen Kjersti Monland (t.h). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En hemmelig rapport om Navs IKT-planer inneholder ifølge Dagens Næringsliv så alvorlige opplysninger at den bidro til at Nav-sjef Joakim Lystad måtte gå.

Noe av bakgrunnen for at Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) mener Joakim Lystad ikke lenger er rett person for etaten, er en ukjent rapport, som bare finnes i en foreløpig versjon.

Ifølge Dagens Næringsliv kilder advarer Finansdepartementets kvalitetssikrere i rapporten om at Navs omfattende IKT-planer ikke bør gjennomføres slik Nav har foreslått.

Navs ambisjon er full digitalisering av foreldrepenger og sykepenger, som lenge har vært et viktig politisk mål. Det skulle settes av penger til arbeidet i budsjettet for 2016. Men planene står nå i fare for å bli kraftig nedskalert.

Les også:Derfor fikk Nav-direktøren sparken

Den foreløpige rapporten fra Metier skal være sterkt kritisk til Navs gjennomføring av IKT-moderniseringen, og det anbefales at det ikke bevilges penger til de mest ambisiøse planene for digitalisering av Navs tjenester.

Eriksson bekrefter at det foreløpig ukjente innholdet i rapporten er en av årsakene til at Joakim Lystads tid som toppsjef i Nav er over.

– Det har ikke vært avgjørende alene. Det har vært ett av flere momenter som har vært avgjørende for den konklusjonen jeg har tatt, sier statsråden. (©NTB)

Les også:- Jeg skulle gjerne fortsatt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere