RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

-Nekter å betale for nødlanding

Sist oppdatert:
En krangel om øl førte til nødlanding med Spanair og trusler om erstatningskrav for Per Magne Pedersen (34) fra Sør-Trøndelag. Nå truer Pedersen med motsøksmål.

- Jeg har urettmessig blitt hengt ut som terrorist. Dersom dette er alt som skal til for at et fly skal nødlande, så får Spanair slutte å fly, sier Per Magne Pedersen til VG om hendelsen sist søndag.

Trønderen bekrefter overfor VG at det dreide seg om en ølkrangel, og at han reiste seg for å klage til kapteinen. Etter å ha blitt bryskt avvist ved cockpiten, skal Pedersen ha forholdt seg rolig resten av turen. Kapteinskapet følte seg imidlertid så truet, at de valgte å nødlande i Nantes i Sør-Frankrike. Flyet var opprinnelig på vei fra Værnes til Tenerife.

- Ifølge vår rapport var passasjeren svært aggressiv. Han var full og ville ha mer alkohol, sier informasjonssjef Maria Navarro i Spanair til VG, og påpeker at personalet måtte holde ham tilbake.

Dersom Spanair velger å ta ut søksmål, kan erstatningskravet ligge på et beløp tilsvarende mellom 50.000 og 65.000 norske kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere