RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Utenriksminister Børge Brende (H) sier regjeringen inntar den samme holdningen som den rødgrønne regjeringen hadde.
Utenriksminister Børge Brende (H) sier regjeringen inntar den samme holdningen som den rødgrønne regjeringen hadde. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

– Norge vil anerkjenne Palestina når avtale er klar

Norge kommer til å anerkjenne Palestina som en selvstendig stat når en fremforhandlet avtale mellom palestinere og israelere er på plass, slår utenriksminister Børge Brende (H) fast.

SV får ingen andre partier med seg på forslaget om å anerkjenne Palestina som stat. Saken var oppe til debatt i Stortinget torsdag, men utfallet var gitt på forhånd.

– En anerkjennelse av staten Palestina bør gjøres når det foreligger en fredsløsning som det internasjonale samfunnet kan støtte, sa Brende fra Stortingets talerstol.

Han minnet om at dette også var holdningen til den rødgrønne regjeringen i de åtte årene den styrte.

Verdenssamfunnet har i tiår jobbet for opprettelsen av en palestinsk stat som kan leve side ved side og i fred med Israel etter en fremforhandlet løsning, slik Oslo-avtalen i 1993 la opp til.

Men drømmen om en palestinsk stat har blitt gradvis fjernere, og gjentatte forsøk på forhandlinger har mislyktes. Det har fått 135 land, blant dem Sverige, til å anerkjenne Palestina som stat, uavhengig av en forhandlingsløsning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere