*Nettavisen* Nyheter.

-Petersen bruker herskerteknikker

Utenriksminister Jan Petersen (H) benytter seg av hersketeknikker fra Stortingets talerstol, mener både Sp-leder Åslaug Haga og SV-leder Kristin Halvorsen.

29.10.03 18:50

I Nationen onsdag gikk Haga ut og anklaget Petersen for å bruke slike teknikker bevisst mot henne, blant annet ved å beskylde henne for å være kunnskapsløs, fra Stortingets talerstol.

Utenriksministeren selv ville ikke kommentere beskyldningene onsdag, men til Nationen sier han at Haga må finne seg i at det blir ryddet opp når hun i debatter tillegger ham oppfatninger som han ikke har.

- Ikke bare mot kvinner
–Jeg er langt på vei enig med Åslaug i at utenriksministeren benytter seg av det vi kan kalle hersketeknikker nå vi møtes i utenrikspolitiske debatter. Men dette er ikke en teknikk han bruker bare overfor kvinner. Jeg har snakket med SV-menn som har opplevd det samme som Haga og meg selv. Derfor tror jeg ikke det er noe kjønnsaspekt i dette, sier Halvorsen til NTB.

Halvorsen innrømmer også at hun kan noen hersketeknikker selv, og at hun nok kan ha brukt noen av dem i debattene.

- Viktig debatt
Haga sier at hun selv ikke har noen problemer med at Petersen er som han er.

–Jeg kan håndtere at han fyrer løs på meg, men jeg synes det er viktig å reise debatten om hvordan vi oppfører oss mot hverandre av hensyn til kvinner som er ferske i politikken, sier Sp-lederen til NTB.

–Hvis vi ønsker at unge kvinner skal delta i politikken, er det viktig at de ikke blir møtt av ulike hersketeknikker. Det er viktig at kvinner retter ryggen og ikke lar seg feie av banen når de blir møtt med klassiske hersketeknikker. Jeg bruker Jan Petersen som et eksempel fordi jeg selv har opplevd dette direkte, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.