-Sex-anmeldt som hevn

Lederen i Hå KrF - en av Jan Birger Medhaugs støttespillere - er anmeldt for sex-trakassering. Helge Kindervåg mener anmeldelsen er en hevnaksjon.

13.08.03 14:48

Kindervåg er leder i lokallaget i Hå KrF, og fylkesstyrerepresentant i Rogaland KrF. I forbindelse med Medhaug-saken har han gått sterkt ut og bedt Valgerd Svarstad Haugland om å trekke seg.

- Dette er en hevnaksjon etter at jeg gikk aktivt ut og støttet Jan Birger Medhaug, sier Kindervåg til TV 2 Nettavisen.

Bekrefter anmeldelsen

Kindervåg har fått bekreftet av politiet at han er anmeldt for seksuell handling mot en annen parts vilje etter straffelovens paragraf 200. Dette kan være former for seksuell trakassering som for eksempel beføling. Det angivelige overgrepet på en kvinne skal ha skjedd for to år siden.

- Jeg vet ikke hva dette dreier seg om. Jeg skal inn til avhør senere i dag. Det blir svært interessant å høre hva dette er og hvem som har anmeldt meg, sier Kindervåg.

23 år

Kvinnen er 23 år gammel og har ikke tilknytning til KrF. Overgrepet skal ha skjedd i august/september 2001. Hun leverte anmeldelsen tirsdag.

Politiet bekrefter at saken er under etterforskning og vil bli avklart i løpet av få dager. Vitner er allerede innkalt til avhør.

- Hå KrF har møte i kveld. Der vil jeg informere om saken, sier Kindervåg. Han vil også fortelle om saken i et eksklusivt intervju på TV 2 i kveld.

Lokallaget håndterer saken

Fylkessekretær Olav Eggebø Aanonsen i Rogaland KrF sier til TV 2 Nettavisen at det er lokallaget selv som skal ta hånd om saken.

- Jeg har sagt til lokallaget at de kan få hjelp av fylkessekretæren dersom de har behov for det, men det er Hå KrF som tar stilling til hva som skal skje videre, sier Aanonsen.

- Bør trekke seg

Fra KrF sentralt kommer med en klar oppfordring. Generalsekretær i KrF, Inger Helene Venås, forventer at Kindervåg trekker seg fra vervet sitt som leder i Hå KrF.

Venås sier til NRK at partiledelsens linje er klar. Alle som har en sak under etterforskning bør tre til side i den tiden etterforskningen pågår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.