-Skal granske tunneloversvømmelse

Foto: (Foto: Lise Åserud/Scanpix)

Oslofjordtunnelen er tømt for nok vann til at teknikerne kan begynne å se på pumpeutstyret i tunnelen. En granskningskommisjon skal nå se på hva som gikk galt.

18.08.03 12:54

Tømming av Oslofjordtunnelen har gått fortere en planlagt, og tunnelens eget pumpesystem er nå over vannlinjen. Mandag kunne

- Vi har hatt veldig god fremdrift. Vannstanden er betydelig redusert og en av de tre stasjonære pumpene i tunnelen er koblet til. Det er noe skader på det elektriske anlegget som må repareres, sier seksjonsleder Lars Erik Hauer i Statens vegvesen Region øst til TV 2 Nettavisen.

Stengt en uke

- Vi tror likevel at vi trenger en uke for å gjøre tunnelen klar til bruk, sier Hauer.

Det var i helgen at pumpene sluttet å virke slik at bilister møtte store mengder vann da de kom nederst i Oslofjordtunnelen som går fra Frogn til Hurum.

Etter hendelsen vil Vegvesenet sjekke beredskapsopplegget i alle 23 undersjøiske tunneler i Norge.

Mandag ble en intern gruppe nedsatt for å finne ut hva som gikk feil i Oslofjordtunnelen.

Granskningsgruppe

- Gruppens hovedformål er å finne ut hvorfor pumpesystemet i Oslofjordtunnelen sviktet før helgen, og hvorfor etaten ikke ble oppmerksom på det som hadde skjedd før vannet sto over vegbanen i bunnen av tunnelen. Gruppen skal kartlegge hendelsesforløpet og vurdere det tekniske anlegget og dessuten overvåkings- og varslingsprosedyrene for tunnelen, sier distriksvegsjef Lene Mürer i Statens vegvesen Region øst.

- Man kan aldri gardere seg helt mot svikt i tekniske anlegg. Men det er viktig at man har sikre overvåkings- og varslingssystemer som raskt fanger opp slike hendelser, sier Mürer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.