*Nettavisen* Nyheter.

– Slipp Maria fri!

Foto: Sjalg Ekeland/Bergensavisen

200 demonstrerte mot pågripelsen av Maria Amelie i Bergen.

13.01.11 21:52

– Maria har aldri fått prøvd sin sak som selvstendig menneske. Maria er ikke ulovlig. Ikke utvis henne, roper SVs gruppeleder Oddny Miljeteig, melder Bergensavisen.

Om lag 200 mennesker var torsdag kveld samlet til demonstrasjon rundt den Blå steinen på Torgallmenningen for å protestere på at den papirløse innvandreren Maria Amelie er blitt arrestert i natt.

-Smadret bildet av papirløse
Dette skjedde på grunn av at hun har oppholdt seg ulovlig i Norge. Hun har utgitt boka "Ulovlig Norsk" om det å være papirløs innvandrer i Norge.

– Hun har smadret bildet av papirløse flyktinger som halvkriminelle. Maria er en ressurs for Norge. Hun kom her som barn med sine foreldre, og har aldri fått prøvd sin egen sak som selvstendig menneske. Pågripelsen gjør at Norge ser ut som en politistat, tordner Miljeteig i sin appell.

Gitt ansikt og stemme
I tillegg til SV holdt Thorstein Dahle fra Rødt, Erlend Horn fra Venstre pluss Tanja Clifford fra Amnesty og Ingrid Rostad fra Norsk Folkehjelp Ungdom appeller for å vise sin støtte til Maria Amelie. Sondre Båtstrand som holdt appell på vegne av Miljøpartiet De Grønne.

– Maria har gitt både ansikt og stemme til de papirløse flyktinger. Vi må demonstrere for hennes frihet. Det er tusenvis av Mariaer i Norge som er offer for regjeringen sin strenge asylpolitikk, sier Erlend Horn fra Venstre.

– Jeg har vært våken i siden arrestasjonen skjedde i natt, sier Erlend Sand. Han tok initiativ til demonstrasjonen i Bergen som og fikk raskt mange støtteerklæringer på Facebook.

Han reagerer med avsky på arrestasjonen og den planlagte utsendelsen av Maria Amelie og krever at hun løslates fra ventemottaket der hun holdes.

– Jeg håper norske myndigheter vurderer hennes sak på bakgrunn av det lovbruddet hun har gjort ikke var hennes voksne valg og at hun har en sterk tilknytning til Norge. Maria Amelie må få bli i Norge, sier Sand.

Les flere saker fra Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.