RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Stjeler vann for millioner

På Hvaler er det et omfattende nettverk av vann- og avløpsledninger, både kommunale og private. Kommunen vil imidlertid ikke peke ut noe spesielt område hvor det er problematisk å få inn penger.
På Hvaler er det et omfattende nettverk av vann- og avløpsledninger, både kommunale og private. Kommunen vil imidlertid ikke peke ut noe spesielt område hvor det er problematisk å få inn penger. Foto: Erik Hagen
Sist oppdatert:
På Hvaler har 51 hytter lagt inn vann uten å betale for verken vannforbruk eller avløp. Det viser kommunens kontroll.

Fredriksstad Blad: Tapet blir betydelig for Hvaler kommune, som må betale for vannet som blir kjøpt inn fra Fredrikstad.

LES OGSÅ: Ulovlig tilkopling av vann og avløp i Hvaler

Stjeler kommunens vann

Hvaler kommunes problem har lenge vært at det blir borte altfor mye vann fra ledningsnettet. Flere store lekkasjer i ledningsnettet er tettet, uten at problemet er løst.

Kommunen har derfor satt i gang en omfattende kontrollaktivitet. I siste kommunestyremøte ble det presentert en foreløpig rapport.

– At det er noen som har stjålet vann fra Hvaler kommune i årevis, er det ingen tvil om, sier Ap-politiker Rolf Strand. Han mener at det dreier seg om store beløp, også sett opp mot 36 millioner kroner som kommunen får inn i eiendomsskatt. Han har vært pådriver.

– Hvor mye tror du kommunen har tapt i året?

– Foreløpige tall viser at vi har tapt 5,1 millioner kroner på tilknytningsavgifter.

I tillegg kommer gebyr på utslippstillatelse. Det er klart at store beløp er blitt borte. På toppen kommer vannforbruket vi ikke får betalt for.

Rådgiver Hanne Furuheim sier at kommunen startet med å kontrollere om alle hadde vannmålere, som er påbudt på Hvaler. Kommunens kontroll viste at 180 abonnenter manglet vannmåler.

Dette er verstingene

– For å si det sånn: De verste synderne er de som har koblet seg på vann og avløpsnettet uten verken å søke eller melde fra. Vi har kommet over 23 slike saker. Alle er hytter, sier Furuheim.

Hun forteller at mange får seg en saftig regning i etterkant.

– Vi har vært utsatt for regulært tyveri av vann fra kommunen, men i noen tilfeller vet vi også at folk har vært i god tro, sier Furuheim.

Les flere nyheter på f-b.no her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere