RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Privat)

– Tanken på at Lena er død driver meg ut av søvnen

Sist oppdatert:
Moren til Lena Westin fortalte om det knalltøffe tiden etter drapet, og vissheten om at ekskjæreste hadde drept henne.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): – Han var en utrolig god kjæreste, og da jeg ble syk var han en utrolig støtte for Lena. Jeg hadde et veldig godt inntrykk av ham. Han var usedvanlig omsorgsfull.

Det fortalte moren til drepte Lena Westin om ekskjæresten og drapsmannen som nå sitter på tiltalebenken i Oslo tingrett.

Forholdet mellom Lena Westin og den i dag 31 år gamle mannen startet i 2005 og ble avsluttet i 2007. 9. august 2008 ble livet snudd på hodet da ekskjæresten tok livet av datteren.

Les egen sak: Fortalte hvorfor han drepte Lena

– Jeg roper på Lena
Moren fortalte at hun har hatt det knalltøft etter drapet, og trengte mye hjelp for å klare seg både fysisk og psykisk.

– Jeg har nå skaffet meg en hund som det er mye trøst i, og som jeg går mye tur med. Når jeg ikke treffer folk så går jeg opp på topper og roper på Lena, fortalte hun i retten.

– Jeg våkner hver dag på tanken på at Lena er død driver meg ut av søvnen, sa hun.

Rett etter drapet fikk moren en nagende følelse av at det var ekskjæresten som hadde drept datteren. I tiden før drapet hadde Westin opplevd en rekke merkelige hendelser med ekskjæresten.

Politiet etterforsket derimot drapet som «mistenkelig» og hadde ingen klar dødsårsak. Politiet mente at det heller ikke var noen ting som tydet på at Westin hadde blitt utsatt for noen kriminelt.

Les egen sak: – Hun var redd for å bli drept

– Jeg ringte ham to, tre ganger fra en uregistrert mobiltelefon. Om natten 19 august ringte han tilbake. Jeg sa «Ja, det er Marit». Han sa «Hvor har jeg kommet nå». Jeg sa «Du har kommet til Marit NN, moren til Lena». Så ble det øredøvende taushet i flere sekunder. Så sa jeg «Er det du eller jeg som skal si noe først NN». Så la han på. Jeg forsøkte å ringe opp igjen men fikk ikke svar, fortalte moren i retten.

Tok kontakt med politi
Etter denne samtalen forlot den drapstiltalte Oslo og reiste til Bergen, tok båten til Danmark og reiste videre nedover i Europa. Senere ble han pågrepet i Tyskland.

En stund senere tok Westin kontakt med politiet og fortalte om sine mistanker mot ekskjæresten.

– Det er en rystende tanke for meg at hvis ikke jeg hadde tatt kontakt så hadde vi ikke stått her i dag, sa hun fra vitneboksen.

Da hun en stund senere fikk se åstedsbildene så hun at leiligheten absolutt ikke bare hadde vært vanlig rotete slik politiet mente.

– En ting jeg reagerte spesielt på var en innrammet akvarell som Lena var veldig glad i. Den hadde en helt spesiell posisjonen i livet hennes, og den lå knust på gulvet. Det fortalte meg at det måtte ha skjedd noe der, sa hun.

Tror han var sjalu
Moren til Lena Westin mener at mannen var sjalu på datteren fordi hun lyktes i karrieren mens han slet.

Sommeren 2008 ville ekskjæresten ha Westin tilbake etter at det hadde vært slutt mellom de to et år. I løpet av dette året hadde Westin gjort ferdig utdannelsen sin. Noen dager før drapet hadde hun også fått tilslag på jobb.

Han hadde derimot ikke klart en eneste eksamen og var i ferd med å falle ut av studiene.

– Det var ingen gratulasjoner å høre fra ham. Det var bare et «pfh», fortalte moren i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere