RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Tomt sykehus i Florø kan huse 110 flyktninger

Bildene av flyktninger fra det krigsherjede Syria, skaper engasjement lokalt, så vel som nasjonalt og internasjonalt.
Bildene av flyktninger fra det krigsherjede Syria, skaper engasjement lokalt, så vel som nasjonalt og internasjonalt. Foto: Marko Djurica (Reuters)
Tidligere ansatte sier sykehuset i Florø, som står tomt, kan ta imot opptil 110 flyktninger allerede på mandag, dersom viljen er til stede.

Siv Aase Eggen, Trygve Nybø, Signe Nordvik Hauge og Irene Hjorthol har alle bakgrunn som oversykepleiere, avdelingssykepleiere eller overleger. De holdt på å rydde ut av det gamle sykehuset da tanken om å bruke det som flyktningmottak dukket opp, skriver Firdaposten.

Bildet av tre år gamle Aylan Kurdi som druknet og ble skylt opp på en strand i Middelhavet, var samtaleemne mens de jobbet.

– Vi kan ikke sitte og se på at små barn blir skylt livløse opp på strendene i Europe, noe må gjøres, sier Eggen, som mener sykehuset er ideelt for å huse syriske flyktninger i en overgangsperiode.

Rommene kan fremdeles brukes, og både dusj, bad og toalett er tilgjengelig, sier hun og legger til at det er på tide med lys i vinduene igjen etter at sykehuset har stått tomt i åtte år.

De fire er klar over at det er mange praktiske detaljer som må ordnes, men Eggen tror det er både entusiasme og kompetanse nok til å ta seg av behovene til dem som eventuelt måtte komme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere