-Torturert på danskebåten

Foto: TV 2 Nyhetene

Vaktene om bord på Stena Saga gikk brutalt fram mot to personer på firmatur.

22.01.08 08:32

Vakter på danskebåten Stena Saga blir etterforsket av politiet, etter beskyldninger om at de skal ha slått, sparket og torturert to passasjerer. Den årlige firmaturen for Anwar Sadat og Ahadi Lalagha utviklet seg til et mareritt, ifølge TV 2 Nyhetene.

- De tok tak i hodet mitt og dunket det mot veggen, sånn at jeg fikk disse skadene, sier Ahadi Lalagha til TV 2 Nyhetene

- Tortur
- Det er jo tortur i mine øyner. Det er forferdelig, sier daglig leder Odd-Erik Grønning i Sigma Eiendomsservice, firmaet de to jobber i.

Vaktene skal ha plassert Ahadi Lalagha i lugararrest fordi han hadde drukket alkohol på vei ned i lugaren. De samme vaktene skal ha kjørt hodet hans inn i veggen slik at han pådro seg alvorlig ansiktsskader.

Historien til Sadat er mye verre. Utpå natta skal vaktene helt uprovosert ha satt på ham håndjern og stjålet 15.000 kroner og slengt ham på glattcelle.

Etterforskes
Skadene på de to afghanerne var såpass alvorlig at de ble sendt til Volvat for medisinsk undersøkelse. Legerapporten viser at de har blitt utsatt for slag og spark, og merker etter å ha blitt pisket med belte.

-De kalte meg drittsekk og truet med å kaste meg av båten, sier Anwar Sadat.

En rekke vitner bekrefter historien, og forteller til TV 2 Nyhetene at vaktene oppførte seg svært aggressivt.

- Jeg satt ved siden av trappa og så det hele. Vaktene var utrolig aggressive og de brukte unødvendig mye vold, sier ett av vitnene, Rune Eriksen.

Stena Line nekter å kommentere saken på Stena Saga, og mandag ble selskapet anmeldt til politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.