RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

-TV-program driver ulovlig

Sist oppdatert:
Lotteritilsynet vil anmelde TV 2 Sonen og TVNorges Mess-TV for ulovlig lotterivirksomhet dersom de ikke slutter med SMS-konkurranser.

Tilsynet reagerer på seerkonkurransene chatte-programmene driver med, der de tjener penger på SMS-konkurranser, melder P4.

Lotteritilsynet krever at den ulovlige virksomheten stanses.

- Dersom det ikke skjer, vil kanalene bli anmeldt til politiet eller bli ilagt tvangsmulkter, sier informasjonssjef i Lotteritilsynet, Rune Timberlid til P4.

Benekter lovbrudd
TV 2 Interaktiv sier TV 2 Sonen ikke bryter reglene, slik tilsynet hevder.

- Vi er i dialog med Lotteritilsynet via min overordnende Kurt Leirvåg og vi følger reglene. Vi er klar over at hvis vi bryter reglene, vil vi bli anmeldt , sier prosjektleder Christine Larsen i TV 2 Interaktiv, som er ansvarlig for Sonen.

Rubicon Interaktiv, som produserer Mess TV, var ikke informert om Lotteritilsynets utspill da TV 2 Nettavisen kontaktet dem fredag ettermiddag.

Ukjent med saken
- Det jeg kan si er at vi forholder oss til de reglene Lotteritilsynet har. Hvis noen bryter regler, så forandrer vi det veldig fort, men sånn som vi kan har vi ikke noe som strider i mot Lotteritilsynets regler slik de er i dag, sier en noe overrasket produsent Per Ove Akselvoll.

Mess TV har ikke vært i direkte kontakt med Lotteritilsynet vedrørende den aktuelle saken.

- Det er vanlig at TV Norge får slike brev og at vi får en kopi, men det har ikke kommet noe opp til oss i dag, understreker produsenten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere