*Nettavisen* Nyheter.

– Vi er ikke late

Foto: Diane Diederich (istockphoto)

Studenter stryker fordi de må jobbe, sier studentleder.

06.08.09 08:29

Onsdag skrev Nettavisen at 18.000 studenter hvert år ikke klarer å gjennomføre studiene sine på normert tid. Det svir i lommeboka.

LES OGSÅ:Kan tape en halv million på latskap

– Studenter er absolutt ikke late. Det er ulike årsaker til at studenter ikke klarer studiene sine på normert tid, men en av grunnene er at mange er nødt til å jobbe ved siden av studiene fordi studiestøtten er for lav, sier Anne Karine Nymoen, leder i Norges Studentunion (NSU), til Nettavisen.

Ikke junistøtte
Nymoen sier at det er et stort problem for mange at den siste utbetalingen av studiestøtte om våren kommer i mai.

– Fordi det ikke er studiestøtte i juni må mange jobbe ekstra midt i eksamenstiden for å klare å betale junihusleien, sier Nymoen.

NSU krever at studiestøtten også skal omfatte juni.

– For lav støtte
Studiestøtten for et år er på 87.000 kroner. Fordelt utover et helt år gir det 7250 kroner i måneden til alle studentens utgifter.

– Det holder veldig knapt. Du skal være heldig om du får en husleie på ned mot 3000 kroner i måneden. Det er vanskelig å være heltidsstudent i Norge med så lite i studiestøtte. Mange som jobber ved siden av klarer studiene helt fint, men det burde ikke vært nødvendig. Folk vi jo helst konsentrere seg om studiene sine, sier Nymoen.

Les mer om hva studentene krever på www.studenkravet.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.