RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

-Vi skal vinne EU-kampen igjen

(Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen)
-Nå er EU-kampen i full gang igjen - og vi skal vinne også denne gangen. Det sa Senterpartileder Åslaug Haga i sin tale til landsstyremøtet lørdag.

- Vi har vunnet to ganger før. På idrettsbanen får man pokalen til låns etter første og andre seier, men etter tredje seier får man pokalen til odel og eie. Etter neste folkeavstemning skal vi ha pokalen til odel og eie, sa Haga.

Ingen omkamp
Haga understreket i sin tale at den nye EU-kampen ikke er en omkamp, men en helt ny kamp og en ny debatt.

EU går mot union og mer overnasjonalitet. EU er på vei mot Europas Forente Stater, med egen grunnlov som blant annet fratar medlemmene ansvar for økonomisk politikk og sysselsettingspolitikk, sa Haga.

- Det må være lov å spørre: kan man lenger snakke om sjølvstendige land, spurte Haga landsstyremedlemmene.

Ikke sære
Haga hevdet også at det blir helt feil å se på nei-folket i Norge som sære, og viser til målinger i land som er medlem i EU.

- Tidlig på 90-tallet - før Maastricht, mente 72 prosent av EUs befolkning av medlemskap fra bra for landet deres. Nå er det under 50 prosent som mener at EU er bra, sier Haga.

- Vi må ikke la oss lure av Stoltenberg som denne uka sier at flertallsregjering etter 2005 er viktigere enn EU-saken. Det er ingenting i det Stoltenberg sa som gjør at Senterpartiet kan slappa av og gire ned i EU-saken, understreket Haga.

Hun viste til at EF-søknaden kom kjapt selv om Gro Harlem Brundtland ikke ville diskutere EF i valgkampen i 1989, og oppildnet derfor sine partifeller:

- Senterpartiet må bruke all sin politiske energi fremover til å få et så sterkt Senterparti som mulig etter neste valg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere